Stephanie Labbé lämnar Rosengård

VITTSJÖ. Först tog hon OS-guld, sen friade flickvännen.

Nu fortsätter drömmånaden för Stephanie Labbé som lämnar Rosengård och nästa klubb blir Paris Saint-Germain.

Therese Sjögren bekräftade Sportbladets avslöjande och under fredagsförmiddagen presenterade den franska storklubben henne.

Det har gått nästan tre veckor sen Stephanie Labbé blev stor guldhjälte för Kanada i straffläggningen mot Sverige. I veckan landade hon på svensk mark, men det var bara en mellanlandning.

När hennes klubb Rosengård körde över Vittsjö på bortaplan saknades Labbé i truppen. Sportchef Therese Sjögran bekräftar att målvakten lämnar serieledarna.

Kontraktet med Paris Saint-Germain är skrivet till och med den 30 juni 2022, med en option på ytterligare ett år.

Firades av lagkamrater

I veckan firade några av Labbés lagkamrater från Rosengård henne och fästmön Georgia Simmerling, även hon kanadensisk olympier.

– Vi har ju spenderat mycket tid tillsammans så det var kul. De har förlovat sig också så vi firade det, säger Ria Öling som precis som Labbé kom till Rosengård inför säsongen.

Hur var det att fira en guldmedaljör?

– Jag vet inte. Jag är ju finsk så för mig är det kanske inte så starka känslor som för de andra i laget, men jag hade nog ändå velat att Sverige skulle vunnit den sista matchen för jag tyckte de var bäst i OS.

Stephanie Labbé förlovade sig nyligen och firades sedan av lagkamraterna i Rosengård.
Stephanie Labbé förlovade sig nyligen och firades sedan av lagkamraterna i Rosengård.

Tappat fem tunga namn

Förutom Labbé har Rosengård tappat de svenska landslagsspelarna Hanna Bennison, Anna Anvegård, Nathalie Björn och försvarsgeneralen Glodis Perla Viggosdottir under sommaren.

– Vi har tappat kvalitet men vi har också värvat kvalitet. Sen tappar man alltid lite i fart när man tappar så många som vi har gjort men det är egentligen bara Glodis och Labbé som har spelat mycket, säger sportchef Therese Sjögran.

Ersättaren för Labbé är redan klar. Hon heter Teagan Micah och stod i Australiens mål i OS och debuterade för Rosengård mot Kif Örebro.

– Micah är yngre än Labbé, så nu har vi två ganska unga målvakter. Jag tycker att Teagan har en otrolig kvalitet och jag tycker att hon kanske inte ersätter Labbé rakt av men absolut ungefär samma nivå, säger Sjögran.

Under fredagen presenterades Stephanie Labbé av Paris Saint-Germain.
Under fredagen presenterades Stephanie Labbé av Paris Saint-Germain.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.