Uppgifter: Vill ta med succéduon till Wales

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Graham Potter uppges lämna Östersund för Swansea nästa vecka.

Men tappet kan bli värre än så för ÖFK.

Nu skriver Daily Mirror att tränaren även kan ta med sig Ken Sema och Saman Ghoddos.

Flera ansedda brittiska medier, bland annat The Guardian och Sky Sports, skriver att Graham Potter är nära en övergång till Swansea, som åkte ur Premier League den gångna säsongen.

Efter Östersunds seger mot Sirius stod dock engelsmannen på sig och fortsatte att avfärda uppgifterna som ”spekulationer”.

– Jag kan bara säga som tidigare: det är spekulationer. Mitt jobb var att fokusera på matchen i dag, jag kan inte kontrollera vad som skrivs. Jag är bara glad att vi vann i dag, sa Potter.

Flera ÖFK-spelare uttalade sig efteråt och klargjorde att de hoppas att succétränaren blir klubben trogen.

Kan ta med sig spelare och ledare

– Jag kan bara vara självisk och hoppas att han blir kvar för alltid, men jag är inget barn och fattar att livet går vidare, sa bland annat lagkaptenen Brwa Nouri.

Nu verkar det dock som att det finns flera skäl att frukta ett avsked för Östersund.

Sent på torsdagskvällen skriver Daily Mirror att Graham Potter väntas bli utsedd till ny tränare i Swansea tidigt nästa vecka – och att han dessutom kommer vilja ta med sig två av lagets största stjärnor i flytten.

Han är sugen på ta med sig forwarden Saman Ghoddos och mittfältaren Ken Sema, som har kontrakt som går ut i december, till Wales”, skriver tidningen.

Vid en flytt tillbaka till de brittiska öarna förväntas även assisterande tränaren Billy Reid och scouten Kyle Macauley göra Potter sällskap.

Foto: TT

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.