”Özcan är bra på att uttrycka sig”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Flera förluster på raken - flera långa samtal med spelarna.

En oväntad detalj var i fokus.

– Har ni haft en spionkamera på mig? säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.

I helgen förlorade Djurgården med 0–1 mot Brommapojkarna. Efter förlusten, som var tredje raka för Dif, bad Özcan Melkemichel om ursäkt till fansen.

På torsdag kan Djurgården ta sin första titel sedan 2005. I veckan har Melkemichel fokuserat på att få spelarna på rätt tankar inför cupfinalen mellan Djurgården och Malmö FF på Tele2 Arena.

Har haft flera långa samtal

Tränaren har haft flera långa samtal, med bland andra Jonas Olsson, Kerim Mrabti och Felix Beijmo.

– Kris skulle jag inte vilja säga. Det handlar hela tiden om att utvecklas, vi hade det även förra året när vi väl gick bra. Det är klart man vill höra hela tiden, oavsett om det är kritik eller beröm. Nu var det framför allt hur vi ska få igång gruppen igen. Nu har vi en otroligt stor chans på torsdag att visa att vi är ett bra lag. Varje fotbollsspelare vill spela såna matcher där man har chansen att vinna en titel, säger Kerim Mrabti.

1 av 4 | Foto: Pontus Orre / AFTONBLADET / 85527

En oväntad detalj dök upp på Kaknäs.

När Özcan Melkemichel satt och pratade med Felix Beijmo på en bänk plockade tränaren upp en pinne.

– Har ni haft en spionkamera på mig? säger Melkemichel skämtsamt.

– Nej, men jag illustrerade individualister kontra laget. En individ är lätt att knäcka, men ett lag är svårt att knäcka. Sen var det även lite andra grejer med Felix, det var inte bara det. Jag har haft ganska många samtal med nästan alla spelare. I en sån här situation är det sånt som spelarna behöver, de behöver höra att någon bryr sig och ställer frågor.

”Ett gäng pinnar”

– Det är alltid lätt att skylla på allt och alla i stället för att gå till sig själv. Jag har varit i såna här svåra stunder förut, jag vet hur spelare tänker och agerar. Att ha samtal är ett bra sätt att agera när det är en kort tid mellan matcherna. Det är skönt att sitta och prata och få ur sig saker.

Felix Beijmo skrattar till när pinnarna kommer på tal.

– Ja, Özcan är bra på uttrycka sig, prata och visa saker. Han visade på ett sätt hur ett lag är starkare än en individ, och hur man inte kan bryta ner flera individer om de jobbar tillsammans. Det illustrerade han med ett gäng pinnar. Det funkade bra för mig och jag förstod budskapet.

Var det ett utvärderingssamtal eller ett krissamtal?

– Absolut inget krissamtal. Özcan vill ha en bra dialog med spelarna. Jag gillar det och vill ha en bra dialog med honom.

Pinnarna ska vända trenden?

– Om pinnarna jobbar tillsammans så vänder de nog på det.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.