Toivonen öppnar för spel i Sverige

Efter Djurgårds-ryktena: ”Man vet aldrig”

avAndreas Käck

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Ola Toivonen, 32, valde spel i Australien.

Men han utesluter inte en allsvensk comeback.

– Absolut inte. Man ska aldrig säga aldrig, säger han i podcasten ”Tilläggstid”.

I somras tog Ola Toivonen stora beslut om sin framtid.

Han valde att sluta i landslaget – och han lämnade franska Toulouse, där han hade spenderat sina två senaste säsonger. Det spekulerades då om en flytt till Djurgården, men anfallaren tog det något oväntade beslutet att skriva på för Melbourne Victory i Australien.

Om han tänker avsluta säsongen där?

Tveksamt.

”Man vet aldrig”

I Patrick Ekwalls podcast ”Tilläggstid” säger 32-åringen att han inte utesluter en allsvensk comeback.

– Nej absolut inte, absolut inte. Men så som det såg ut i somras så var det aldrig aktuellt. Sverige stängde sitt fönster där också. Sedan när jag fick reda på Toulouse, att jag kunde söka mig någon annanstans, så var det inte aktuellt med Sverige. Men man ska aldrig säga aldrig i framtiden. Det är en bra liga, Sverige, jag tycker den växer mer och mer, större intresse på publiken, det är helt fantastiskt. Man vet aldrig vad som händer, säger Toivonen enligt Fotbolldirekt.

”MFF närmast”

Toivonen har tidigare sagt till Sportbladet att Malmö FF ligger närmast till hands om han någon gång återvänder till allsvenskan.

– Om jag skulle göra det så är det Malmö FF som ligger närmast eftersom jag har kontakt med Daniel (Andersson), jag har spelat där och vet hur den klubben funkar. Men jag vet inte ens om den dagen kommer komma, sa han i januari.

ARTIKELN HANDLAR OM