Zlatan: Det här är så Sverige ser ut 2014

Sjunger nationalsången i Volvos reklamfilm

Han är van att skriva historia med sina konstverk på fotbollsplanen.

Nu vill Zlatan Ibrahimovic, 32, spegla Sverige 2014 med en ny nationalsång.

– Den gamla var långtråkig. Det här är så Sverige ser ut, säger Zlatan i en exklusiv intervju med DI Weekend.

Zlatan Ibrahimovic i stort reportage i DI Weekend som kommer ut på fredagen.
Zlatan Ibrahimovic i stort reportage i DI Weekend som kommer ut på fredagen.

På lördag visar Volvo sin nya reklamfilm där Zlatan Ibrahimovic är ansiktet utåt för deras nya bilmodell. I filmen ser man PSG-tjärnan jaga, spendera tid med familjen och för första gången sjunga nationalsången.

”Det har aldrig klickat för mig”

32-åringen har aldrig sjungit den svenska nationalsången i samband med en landskamp. Men han lovar att versionen i reklamfilmen kommer att vara speciell, berättar Zlatan i en exklusiv intervju i DI Weekend.

– Jag har liksom... Vad ska man säga... Jag har valt att inte sjunga den. Det har aldrig klickat för mig. Jag är stolt över att vara svensk, absolut, jag är stolt över att vara lagkapten i landslaget. När jag kommer ut på planen vill jag ge allt. Ta landslaget så långt jag kan. Men när det gäller nationalsången så har det aldrig klickat för mig att sjunga den eller säga de här orden. Förrän nu. Den här nya nationalsången är precis vad vi behöver. Den gamla var långtråkig. Den här går rätt in. Jag hoppas att det här bli den nya. På tiden att det kommer en ny. Om vem kan göra det om inte Max Martin och Zlatan Ibrahimovic? säger Zlatan med ett brett leende till Di Weekend.

”Jag kan vara svensk ändå”

Med nationalsången hoppas han kunna spegla Sverige 2014.

– Det är vad jag kan bidra med. Göra allt för att det ska bli till en positiv sak. För det är så här det är. Det här är så Sverige ser ut 2014. Jag pratar inte perfekt svenska, men det är så det är. Blandningar överallt. Jag kan vara svensk ändå. Vi är alla olika men ändå lika. Pappa är från Bosnien och muslim. Mamma är från Kroatien och katolik. Men jag är född i Sverige och svensk medborgare. Det går inte att ändra på det. Det är bara att gilla läget och acceptera det, säger Zlatan.

”Det här är det nya Sverige”

Under karriären har Zlatan spelat tillsammans med sin gode vän Maxwell i Ajax, Inter, Barcelona och nu i Paris Saint-Germain. De har känt varandra i tolv år.

32-åringen berättar att han spelat upp den ”nya nationalsången” för sin brasilianske vän.

– Jag förklarade för han att det här är den nya svenska nationalsången. ”Du förstår inte språket, men ändå. Lyssna och säg vad du tycker”. När han lyssnade sa han något på brasilianska och pekade på sin arm. Håren hade rest sig. Han blev känslosam. Jag sa: ”Jag sa ju det. Det här är det nya Sverige”, säger Zlatan.

Hela intervjun går att läsa i DI Weekend på fredag.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN