Blir publik på sista matchen

FOTBOLL

Hammarby spelar säsongens sista match med publik

På lördag spelar Hammarby sista ligamatchen för säsongen.

I dagsläget pekar allt på att klubben får avsluta säsongen med åskådare på läktarna.

– Man kan utgå från att matchen kommer att spelas med publik, ja, bekräftar Anders Hübinette, sekreterare på besvärsnämnden.

Gais-kravallerna i september.

Den 10 oktober meddelade disciplinnämnden att Hammarby döms till att spela två hemmamatcher utan publik samt en kvarts miljon kronor i skadestånd som direkt straff efter skandalscenerna mot Gais i september.

Hammarbys ledning rasade mot domen och överklagade omedelbart beslutet till besvärsnämnden, som i sin tur gav klartecken för inhibition. Domen skulle därmed inte fastställas förrän besvärsnämnden behandlat ärendet och gett ett slutgiltigt besked – något som kan komma att ske innan Hammarbys match mot Östersund nu på lördag.

Kan stoppa publiken – men gör det inte

I teorin skulle därmed besvärsnämnden kunna verkställa disciplinnämndens dom – det vill säga spel utan publik – men medger att man troligen inte kommer att göra det oavsett vad beslutet säger.

– Vi har sammanträde på torsdag kväll och beslutet kommer troligtvis en eller ett par dagar efteråt. Formellt sett har besvärsnämnden rätt att ändra beslutet om publik, men vi har som princip att inte ändra något med alltför kort varsel. Så man kan utgå från att matchen kommer att spelas med publik, ja, säger Anders Hübinette, sekreterare på besvärsnämnden, till Sportbladet.

Tillsvidare gäller därmed besvärsnämndens beslut om inhibition – och åskådare med biljetter till matchen mot Östersund på Tele2 Arena på lördag kan vara lugna.

ARTIKELN HANDLAR OM