Betalar 25 000 kr för att följa Blåvitt

FOTBOLL

”Att man är en idiot får jag höra ofta”

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
Mattias Åberg, Christoffer Yousef, Freddie Rosander och Tobias Pettersson på Blåvitts träningsläger.

SOTOGRANDE. Galna eller bara entusiastiska fans?

De fyra supportrarna lägger uppemot 25 000 kronor på att följa Blåvitt fem dagar på ett träningsläger i Spanien.

– Man får abstinens efter tre månader utan matcher, säger Tobias Pettersson, 24.

Foto: BILDBYRÅN
Blåvitt tränar.

Sportbladet har bevakat IFK Göteborgs försäsongsläger sedan flera år tillbaka. Det har varit mycket sällsynt med egna supportrar på plats vid träningarna i Spanien.

Men uppe i bergen kring Sotogrande, längst ner på den spanska solkusten, har en kvartett rest både krångligt och dyrt för att följa Blåvitt dagligen under veckan som varit.

Freddie Rosander, 20, Kungsör, Tobias Pettersson, 24, Sala, och Västeråsarna Mattias Åberg, 19, och Christoffer Yousef, 19, har var och en lagt cirka 6 000 kronor för att vara på plats i Spanien, tisdag till lördag.

– Vi bokade tidigt och fick bra pris på flyg och fint boende i Marbella. Men det var svårt att få besked om vilka Blåvitt skulle spela mot, när och var, och detaljer kring deras träningar, säger Tobias Pettersson.

”Det är det värt”

– Så det blev lite surt när det visade sig att vi hade en rejäl bit från Marbella till träningarna. Taxin går på 900 kronor, enkel väg. Men det är det värt. Att man är en idiot får jag höra ofta, säger Pettersson med ett skratt.

– IFK Göteborg är en stor del av ens liv. Vi lever och andas Blåvitt, säger Freddie Rosander, som bidragit med träningsrapporter till Blåvittbloggaren GuldAlex.

Har ni fått valuta för pengarna?

– Absolut, säger Freddie Rosander. Vi har fått bra inblick i träningarna, hur de har det på ett läger och sett årets första match, som kändes ganska positiv. Dessutom har vi haft lite semester, badat i hotellpoolen och gjort någon utekväll på stan.

Hur ser det ut för IFK Göteborg?

– Första matchen mot Steaua Bukarest var helt okej. Det är tufft att tappa Tobias Hysén och jag skulle vilja ha in en rejäl anfallare som ersättare. Någon som kan gå på Smedbergs inlägg, säger Rosander.

– Men då måste det också vara en anfallare som går rakt in i startelvan, ingen panikvärvning. Finns det inte någon spelare tillgänglig som motsvarar de kraven så tycker jag Mild ska skita i det. Gustav Engvall måste få chansen.

– Mild har ju gått runt planen med mobilen tryckt mot örat nonstop vid ett par träningar så något har han väl på gång? undrar Pettersson och påpekar:

– Nu när Dyrestam försvinner så är det ju även tunt bland mittbackarna. Där behövs en komplettering.

T-shirt till Alvbåge

Efter lördagens träning överräckte grabbarna en t-shirt till John Alvbåge och sa adjö till ledarteamet i IFK Göteborgs A-lag.

De fick skjuts till närmaste by för att därifrån ta taxi i en timme till flygplatsen i Malaga och hemfärd via Skavsta.

ARTIKELN HANDLAR OM