Zlatans vrål mot domaren efter frisparkskanonen

FOTBOLL

Två mål och två assist av Ibrahimovic

1 av 8 | Foto: Zlatans stenhårda frispark direkt i mål.

PARIS. Två mål, två assist och ny skytteligaledning.

Efter förlusten i veckan kom PSG – och Zlatan Ibrahimovic – tillbaka med besked.

– Rytmen, målen, kvalitén, det är stor skillnad i dag, säger Zlatan till Sportbladet efter 5–0 mot Sochaux.

Paris Saint-Germain gick på säsongens första mina, och första förlusten sedan den 2 mars, när man torskade med 0–2 borta mot Evian i onsdags.

– Jag blev besviken på vissa av spelarna, förklarade Laurent Blanc.

Det hade han ingen anledning att vara i går, när PSG krossade tabelljumbon Sochaux hemma på Parc des Princes.

Målskyttet inleddes av Thiago Silva i 14:e minuten, som på en snygg passning av Zlatan Ibrahimovic slog in bollen från nära håll.

Dundrade in frispark

2–0 i början av andra, från en klar offsideposition, gjorde Ezequiel Lavezzi, som viftat på straff två gånger i första halvlek. När Edinson Cavani slog in 3–0 på en passning från Zlatan i den 62:a matchminuten var saken klar.

Men det var inte Zlatan Ibrahimovic.

Först förvaltade han en frispark just utanför straffområdet genom att slå den stenhårt i målvaktens vänstra hörn. Sedan drog han in 5–0 på en snygg framspelning av Edinson Cavani innan matchen var över.

– Det kändes bra. Jag spelar fritt, får mycket bollar, kontrollerar matchen och laget gör bra ifrån sig. När laget spelar bra och hjälper varandra blir det lätt för mig. I första halvlek missade vi några chanser men i andra halvlek var det tvärtom, vi satte alla chanser vi fick, säger Ibrahimovic till Sportbladet efter matchen.

Zlatan surnade till på domaren vid ett par tillfällen, en gång på grund av en utebliven straff, där både han och Cavani fick gult kort.

– Det var bara en vanlig diskussion, men när du försöker prata med domaren och domaren inte svarar är det svårt att diskutera. Men det är okej, inget problem. Vi svarar på planen i stället, vinner med 5–0 och fort- sätter, säger Ibrahimovic.

”Kommer förlora igen”

Det var en rejäl reaktion efter bottennappet mot Evian i onsdags.

– Det var stor skillnad, rytmen, kvalitén, målen, chanserna vi får, även om vi missar några i första halvlek. Jag har tio års erfarenhet av det här, det är sånt som händer. Vi kommer helt säkert att förlora matcher igen, säger Zlatan.

Med två nya mål ligger han återigen etta i den franska skytteligan med 13 mål på de första 17 omgångarna, ett mål före lagkamraten Edinson Cavani.

Men något målrekord i gruppspelet i Champions League blir det inte för Ibrahimovic. Efter matchen förklarade tränaren Laurent Blanc att svensken får vila den sista matchen mot Ben- fica på tisdag, eftersom PSG redan har vunnit gruppen.

ARTIKELN HANDLAR OM