Andra raka förlusten på Old Trafford

FOTBOLL

Första gången på elva år

1 av 2 | Foto: Vurnon Anita stoppar bollen med vänstra armen. FOTO: VIASAT

Blåsta på straff – straffades strax efteråt.

Manchester United åkte på sin andra raka förlust på Old Trafford.

– Det är katastrof, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Knappt tio minuter in i den andra halvleken fick Manchester United hörna från vänster.

Bollen skickades in och Patrice Evra nickade mot mål via Newcastles Mike Williamson. Vurnon Anita stod vid bortre stolpen och stoppade bollen med sin vänstra arm, och United-spelarna skrek efter straff.

Historisk seger för ”Magpies”

Men domaren Andre Marriner friade.

Bara minuter senare tog sig Moussa Sissoko fram till höger efter en duell med Evra. Yttermittfältaren hittade in till Yohan Cabaye som sköt in 1-0 lågt i bortre hörnet.

Det är Newcastles första bortaseger någonsin mot en regerande mästare i Premier League. Det är första gången laget vinner på Old Trafford sedan 1972. I och med vinsten är ”Magpies” på sjunde plats med 26 poäng.

– Det är en av min bästa stunder under min tid i klubben, vi har väntat i 41 år. En magnifik insats. Jag vet att vi inte kommer att få rubrikerna då det var mot United och David Moyes, men vi förtjänar det eftersom spelarna var magnifika, säger managern Alan Pardew enligt BBC.

– Det här är större än att besegra Chelsea och ”Spurs”.

Långt efter Arsenal

För regerande mästaren Manchester United ser det betydligt mer dystrare ut om man tittar på Premier League-tabellen. United, som är på nionde plats i tabellen, är nu tolv poäng efter serieledaren Arsenal.

Det är första gången United förlorar två raka matcher på Old Trafford på elva år. Laget har redan åkt på fem ligaförluster den här säsongen, lika många som under hela förra säsongen.

– Vi kunde ha spelat mycket bättre, vi behövde ett mål för att få självförtroende. De fick ett mål och det förändrade matchen, säger United-managern David Moyes till BBC.

– Du fokuserar på att vinna nästa match, du går vidare. Vi kommer att försöka vinna nästa match, längre än så tänker jag inte.

”Det är katastrof”

Ingen rolig sits för managern David Moyes, som redan har fått ta emot mycket kritik under hösten.

– Det är katastrof, faktiskt. Det är inga överdrivna ord att använda. Det är en historisk dålig form för United, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

– När Everton var där i veckan tog de sin första vinst på 21 år, nu var det Newcastle som tog sin första seger på Old Trafford på 41 år. För tillfället är det inte längre ”The Theatre of Dreams”, det är en plats där andra lag kan skriva historia.

ARTIKELN HANDLAR OM