Bosses gala-kritik: ”Gör ont i mitt hjärta”

Sportchefens efter uteblivna hyllningen till Isaksson

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Andreas Isaksson glömdes bort på Fotbollsgalan.

Då ryter Bosse Andersson ifrån.

– Det gör ont i mitt hjärta. Det är tråkigt för svensk fotboll att man inte gjorde något värdigt för Isaksson, säger sportchefen.

133 landskamper för Sverige. Två SM-guld och cupguld för Djurgården samt en karriär utomlands i Italien, Frankrike, England, Holland och Turkiet. Andreas Isaksson avslutade sin långa karriär i söndags när Djurgården slog Sirius med 1–0.

Värt att uppmärksamma när svensk fotboll gör bokslut för säsongen?

Bosse Andersson.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Bosse Andersson.

”Det var konstigt”

Det tyckte uppenbarligen inte Fotbollsgalan. Isaksson nämndes inte med ett ord och fick ingen särskild avtackning under kvällen. Det får Bosse Andersson, sportchef i Djurgården, att reagera kraftigt.

– Det tror jag att vi alla gjorde. Det är klart att vi förväntade oss det. Vi var där som lag och tänkte oss att Andreas Isaksson, med 133 landskamper, skulle hyllas för allt han gjort för svensk fotboll. Det var konstigt.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Andreas Isaksson.

”Inte värdigt”

Hur kände du?

– Det känns tråkigt i hjärtat för alla vet vad Andreas gjort för svensk fotboll. Det är en fantastisk människa både på och utanför planen. Det känns i hjärtat, särskilt som djurgårdare. Det är tråkigt för svensk fotboll att man inte gjorde något värdigt.

Isaksson själv var inte på plats under galan.

– Oavsett om han var där eller inte så ska han hyllas. Tänk vad stolt han hade varit hemma i tv-soffan om de valt att hylla honom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.