Granqvist hyllar sin fru Sofie efter superåret

avMalin Wahlberg

Succé i VM, landsfader med hela svenska folket och gruppseger i Nations League. 

Efter ett otroligt 2018 tar Andreas Granqvist nu semester. 

– Det ska bli väldigt skönt. Jag är otroligt trött både mentalt och fysiskt, säger "Granen". 

Andreas Granqvist ledde Sverige till kvartsfinal i VM, fick epitetet landsfader, tog Helsingborg upp i allsvenskan och blev utsedd till "Årets back" på Fotbollsgalan förra veckan. 

I går knöt Sveriges lagkapten ihop säsongen 2018 med att leda Blågult till gruppseger i Nations League efter 2-0 mot Ryssland. 

– Det var nog en liten baksmälla efter VM när vi kom tillbaka första samlingen och vi fick inte riktigt ihop det som under VM. Men vi kommer tillbaka och tar de poäng som behövs och så har vi allt i egna händer inför sista matchen och gör kanske vår bästa match i Nations League. Det är en styrka vi visar, säger han och fortsätter: 
– Det betyder mycket för oss och det var kul att vi kunde bjuda på en väldigt fin och offensiv match, dominera och vinna rättvist. 

Foto: Pontus Orre/Aftonbladet / AFTONBLADET
Andreas Granqvist efter segern mot Ryssland.
Foto: Instagram
Sofie Granqvist

”Hon gjorde något speciellt”

Granqvist hann även med att få sin andra dotter under sommaren. Men lagkaptenen missade förlossningen eftersom den ägde rum mitt under VM, vilket inte har gått omärkt förbi.

På söndagen delade livsstilsmagasinet Mama ut priset årets "bragd-mama" till Sofie Granqvist eftersom att hon fått nöja sig med "Granens" närvaro under förlossningen via Facetime.

– Vi kunde inte ha avslutat den här säsongen på bättre sätt. Jag är otroligt stolt över frugan som gjorde något speciellt när jag var borta i Ryssland och födde vår andra dotter så det var roligt att hon fick den har utmärkelsen och att vi vinner här i dag och blir gruppetta. Det var en bra vecka och ett väldigt bra 2018, säger Andreas Granqvist. 

Nu väntar dock en välbehövlig semester för ”Granen”.

– Nu blir det semester, väldigt skönt. Jag är otroligt trött både mentalt och fysiskt. Jag har en sju veckor när jag bara ska koppla av.

Vad ska du göra?

– Det blir uppe i stugan i Sälen med familj och vänner och bara försöka ta det lugnt.