”Zlatan väntar bara på samtal från Milan”

Nya uppgifter om svenskens framtid: Accepterar ett korttidskontrakt

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic, 37, ryktas till Milan.

Nu kommer uppgifter om att svensken ”bara går och väntar” på ett samtal från klubbens sportchef.

Anfallaren är beredd att skriva på för sex månader”, skriver La Gazzetta dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic, 37, placeras i Milan.

I förra veckan uppgav italienska medier att anfallaren närmar sig en flytt till Serie A-klubben och att Milan redan erbjudit 37-åringen ett kontrakt över sex månader.

Ryktena tog ny fart i helgen då det kom uppgifter om att ”Ibras” agent, Mino Raiola, rest till Italien för att träffa Milans klubbledning. Mötet ska ha varat i fyra timmar.

”Bollen hos Milan”

Och nu kommer nya uppgifter om svenskens framtid.

Italienska La Gazzetta dello Sport uppger att Zlatan gett Milan grönt ljus och att han accepterar ett korttidskontrakt (även om han tidigare uppgetts kräva ett 18-månaderskontrakt).

På tisdagens förstasida dundrar tidningen ut en stor bild på Zlatan i Milan-tröja med rubriken ”Milan, hämta mig (även för sex månader)”.

Foto: TT

”Gazzettan” skriver, enligt Fotbollskanalen, att Zlatan bara väntar på ett samtal från Milans sportchef Leonardo för att lämna LA Galaxy i januari.

I historien om Zlatans återkomst till Milan, så har den efterlängtade gästen (särskilt av fansen) skickat fler uppmuntrande budskap till Milans högkvarter, även de senaste timmarna. Det mest betydelsefulla? Den svenska anfallaren är beredd att binda sig för bara sex månader med de rödsvarta”, skriver ”Gazzettan”.

Tidningen uppger att ”Ibra” inte har särskilt höga lönekrav och att han kan nöja sig med runt 20 miljoner kronor för sex månader.

Bollen är hos Milan”, skriver ”Gazzettan”.

Ibrahimovic själv har sagt att en utlåning inte är aktuell.

– Om jag tillhör Galaxy så spelar jag här. Jag går inte utomlands på lån eller så. Jag behöver inte det. Jag stannar i klubben jag tillhör och fokuserar på den. Det (lån) är inget jag tänker på, sa svensken för knappt två veckor sedan.

Publicerad:

LÄS VIDARE