#10 – En wag som heter Wanda

Av: Sportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Andrés Iniesta har blivit både farbror och statsman i Kobe och skickar löpande vykort från sin turisttillvaro i Japan.

Det behövs i ett avsnitt som tyngs av novemberdimmor och fotbollspolitisk depression hos Bank och Frändén – Sportbladets fotbollsradikaler.

Simon har ägnat helgen åt att kolla in andrahalvlekar och fundera på vilka fotbollsklyschor som kan hjälpa oss att få en ny regering på plats, nu när Ulf Kristersson av allt att döma tagit sitt favorituttryck hela vägen in i kaklet.

Johanna har kollat på det spanska toppmötet och är glad över La Ligas plötsliga lyskraft, men lite bekymrad över att de spanska superklubbarna samtliga tappade sin identitet i helgen.

Veckans Fooball Radical har överhuvudtaget annars en politisk slagsida och landar med den på minst tre olika ställen i Italien. I Milano har Gennaro Gattuso hamnat i ett oväntat bråk, då inrikesminister, tillika ultrahögerspöket, Matteo Salvini börjar vädra sina synpunkter på laguttagningar och byten i Milans matcher. Gattuso ryter ifrån, men ska hans tjafs med Salvini ses som ett långfinger på den italienska högerpopulismen? Johanna vet, eller tror i alla fall sig veta.

Fyra år tills det kontroversiella mästerskapet

Det blir också senaste nytt på wag-fronten, ett område där podden släpat efter oförlåtligt mycket på slutet. Efter att Raphaël Varane plockade hem pokalen i somras kan nu hans syster bli familjens nästa syskon att representera Frankrike i tävlingssammanhang på världsscenen.

Simon längtar efter Rio Mavubas självbiografi som är på väg ut och gräver vidare i frågeställningen huruvida man älskar sin sport eller sitt lag mest som fotbollssupporter och applicerar den på de många flyktinglag som dykt upp runtom i Europa de senaste åren.

Det är fyra år tills VM i Qatar är tänkt att sparka loss och veckans profil är den herrfotbollsspelare som varit tydligast i motståndet mot det kontroversiella mästerskapet.

Annars då? Lars Lagerbäck. Marianne Hamrin. Diego Armando Maradona Sinagra.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.