MFF sämst – av alla

FOTBOLL

Nilsson efter 0–0: ”Jag tycker vi spelar bra anfallsfotboll”

Nej, Rolle, här ligger ni – sist i formtabellen. Malmö är sämst sett till de senaste sju omgångarna.

MALMÖ. Ny flopp och ännu en gång utvisslade på hemmaplan.

Sett över de senaste sju omgångarna är Malmö FF nu allsvenskans sämsta lag.

– Jag tycker vi spelar bra anfallsfotboll, säger tränaren Roland Nilsson.

Mönstret var ytterst välbekant.

Malmö FF dominerade matchen mot Halmstad, ägde bollen (57–43 i bollinnehav) och presterade 20 avslut, varav två i målramen.

Men likväl lämnade laget matchen mållöst.

– Jag tror inte man kan skapa klarare målchanser än vi gör i dag. Vi spelar bra och tar oss till lägena, men vi gör helt enkelt inte mål, säger Nilsson.

Två öppna lägen

I 0–0-matchen mot Halmstad missade unge Jiloand Hamad två helt öppna lägen och Sportbladets granskning här intill – över de allsvenska lagens form de senaste två månaderna – visar att Malmö FF är allsvenskans just nu sämsta lag.

Med ynka fyra poäng och bara fyra mål framåt är det uppenbart att Malmö FF måste göra någonting för att stoppa fallet neråt i tabellen. Men Roland Nilsson håller inte riktigt med om det.

– Det finns inga magiska recept. Det gäller bara att fortsätta skapa de här chanserna så får man hoppas att det lossnar.

Ni spelar okej, skapar chanser och har gjort så under en längre tid. Hur länge kan ni göra det innan ni måste ändra någonting för att i stället nå resultat?

– Då får man ju göra något radikalt och fråga sig om vi är beredda att äventyra det spelet vi har och skicka oss i en ovisshet genom att exempelvis ändra till ett spelsystem som vi inte tränat på. Är det den vägen man ska ta? Är det så vi skapar fler chanser?

Men målen och resultaten fortsätter att utebli, ni har vunnit en match av de senaste tolv, måste ni inte nå resultat snart?

– Det är klart, men det är ju ändå så att vad kan vi göra mer än att skapa en massa chanser? Jag fattar inte det resonemanget, fotboll går ut på att skapa chanser, sedan gäller det att sätta dit dem. Vilket system som tar oss dit är egentligen oväsentligt. Det viktiga är att vi skapar chanser. Hade vi inte gjort det hade vi fått tänka om, säger Roland Nilsson.

Enligt Malmös klubbledning är förtroendet för Roland Nilsson fortsatt orubbligt.Kalmar51117–716

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF