Premier League

Svensk talang på väg till Blackburn

Av: 

David Tanentsapf

FOTBOLL

”En talangfull forward”

Här är Sveriges nästa utlandsproffs.

Filip Pivkovski, 15, lämnar sannolikt Malmö FF för Premier League-klubben Blackburn.

– Blackburn har uttryckt ett intresse och det har Filip och hans familj också, säger MFF:s kommunikationschef Per Welinder.

Filip Pivkovski bjöds över till Blackburn redan i höstas för att provträna med klubben och gjorde bland annat tre mål i en ungdomsmatch mot Manchester United. Nu har anfallaren, som fyllde 15 så sent som i januari, fått ett erbjudande att flytta över till England.

– En väldigt talangfull forward från vår fotbollsakademi. Blackburn var nöjda med honom efter hans tryout och nu har de frågat honom om han är intresserad av att flytta dit. Det är upp till honom nu, säger Staffan Tapper, ansvarig för Malmö FF:s ungdomsorganisation.

I åttonde klass

Filip Pivkovski går än så länge bara i åttonde klass och MFF försöker nu hitta en lösning för att han ska kunna gå färdigt grundskolan.

– Staffan Tapper och Jan-Olov Kindvall, vår personalansvarige, åker över till Blackburn för att hitta en lösning med skolan, se om det går att lösa på distans eller hitta något annat alternativ. Hur det än går på fotbollsplan är det viktigt att gå färdigt grundskolan. Sen ska de väl också diskutera utbildningsbidrag och liknande, säger Per Welinder.

Enligt MFF har Blackburn skött affären på ett snyggt sätt.

– Ja, vi är ju själva också ute och tittar på unga spelare så det är inget konstigt. Blackburn har gått rätt tillväga, via klubben och inte bakom ryggen, säger Staffan Tapper.

Sportbladet.se har förgäves sökt Filip Pivkovski för en kommentar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Premier League

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League