Sparkas efter deras kraftfulla protester

FOTBOLL

Fansen fick nog – nu agerar klubben

1 av 6

Det blev bara 18 månader i Sunderland för Gustavo Poyet.

De 37 första minuterna mot Aston Villa blev droppen.

Foto: Managern Gus Poyet.

Redan 37 minuter in i matchen mot Aston Villa hade Sunderland fans fått nog. De kastade in säsongskort och halsdukar mot tränaren Gustavo Poyet som fick skyddas av vakter.

– Det har bubblat länge det här missnöjet under däck men här är det fullständiga myteriet ett faktum. De är på väg ner till bänken, de kastar halsdukar och de kastar säsongsbiljetter mot Poyet. Nu är det nog. Nu räcker det. Det här accepteras inte på Stadium of Light, sa Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

”Tagit det svåra beslutet”

Vid ställningen 0-4 i paus strömmade också tusentals personer ur publiken hem. De hade fått nog. Det hade Sunderlands ledning också.

På måndagen fick 47-åringen sparken av Sunderland. Klubben, med svenske Sebastian Larsson i truppen, ligger en poäng ovanför strecket i Premier League.

– Tyvärr har vi inte utvecklats som vi alla hoppades den här säsongen utan är nu återigen med i kampen i fel ände av tabellen. Vi har därför tagit det svåra beslutet att en förändring är nödvändig, säger Sunderlands ordförande Ellis Short.

ARTIKELN HANDLAR OM