Zlatan: ”Det är länge tills jag slutar”

FOTBOLL

PEKING. De kinesiska fansen älskar Zlatan.

Många skulle gärna se honom avsluta sin karriär i den kinesiska ligan.

– Jag vet inte, det är länge tills jag slutar. Vi får höra vad mina chefer tycker, säger Zlatan och skrattar.

Hysterin kring PSG:s stjärnor har egentligen bara kretsat kring en enda spelare: Zlatan Ibrahimovic. Det är hans tröja fansen bär, hans autograf de skriker efter och det är Ibra som ger PSG den stora publiciteten på Asien-turnén.

– Vi känner oss uppskattade här i Kina, alla är positiva och hjälpfulla, säger Zlatan.

Han mötte i dag, vid 19.15 kinesisk tid, medierna på plats, däribland Sportbladet. Presskonferensen på Worker’s stadium var fullsatt och utanför stadion väntade fansen. Ibrahimovic fick frågan om han vill spela i den kinesiska ligan som avslutningen på karriären.

”Långt innan jag slutar”

Zlatan log och svarade:

– Jag vet inte, det långt innan jag slutar spela. Jag får prata först med Qatar-folket och se vad de tycker, säger Ibra.

Även om välkomnandet varit varmt från folket har det varit för hett rent klimatmässigt och jobbigt med smogen, luftfuktigheten och även tidsomställningen i Kina.

– Det är inte lätt, jag ska vara ärlig. Tidsomställningen och klimatet, det är väldigt svårt i början att träna och sova. Men nu sover vi hela natten, säger Zlatan.

Han tror att det kan bli en fördel i morgon kväll, i den franska supercupfinalen mot Guingamp.

– Vi har varit här en vecka och vant oss. Vi är i rytm med tidszonen, det är stor fördel. Vi får se i morgon om jag har rätt eller ej!

Ibra varnar för att underskatta Guingamp.

– Jag vet att det är ett svårt lag. Vi underskattar dem inte, även jag vet att vi är bättre. Matchen ska spelas minst 90 minuter, så vi måste gå ut och visa alla och det kommer inte att bli lätt. Men vi är väl förberedda.

”Sätter standarden”

Hur har din sommar varit, vilken form är du i och vad väntar du dig av säsongen som kommer?

– Jag hade en bra semester, en lång. Nu är jag glad att vara tillbaka här i Peking. Om vi kan vinna i morgon, då sätter vi standarden för säsongen som kommer, vi får en bra start direkt, säger Zlatan till Sportbladet.

Han berättar sen om sina minnen från Supercupfinalen med Milan mot Inter för tre år sen, i just Peking.

– Det var en svår match, ett derby. Jag var väldigt glad när vi åkte hem, för vi vann. Nu vill jag vinna igen. Det är en viktig match som väntar. Det är också en rätt snabb väg, en genväg, till en trofé. En match – en trofé.

Vill ha ännu en titel

Zlatan tar en klunk vatten och fotoblixtarna smattrar.

– Det blir samma sak mot Guingamp, säger Ibra och fortsätter:

– Vi får en lång resa hem men åtminstone en glad resa om vi vinner. Låt oss hoppas att jag kan komma hem med ännu en trofé i min samling och till Paris.

Zlatan fick också frågan från en fransk reporter hur hans brasilianska lagkamrater Thiago Silva och David Luiz mår efter VM-besvikelsen och om de är starka nog i PSG:s försvar. Ibras svar kom snabbt och rev ner skrattsalvor.

– Varför det inte kommer några nyheter om Silva och Luiz? Jag vet inte vad ni vill ha för nyheter men de har semester nu. Ni kan följa dem på Twitter och Instagram om ni vill ha nyheter. Nästa vecka är de tillbaka med oss i laget. Då kan jag berätta mer.

ARTIKELN HANDLAR OM