Juve ska locka tillbaka Zlatan – med chefsroll

FOTBOLL

Stjärnan sägs vilja återvända: ”Kan bli verklighet redan nästa säsong”

1 av 6 | Foto: BILDBYRÅN
BEREDD ATT LYSSNA Enligt italienska källor är Zlatan Ibrahimovic öppen för en återkomst till Juventus där han spelade 2004–2006.

Zlatan får åter rubriker i Italien.

Att 32-åringen sägs vilja återvända till Juventus väcker stor uppmärksamhet.

Och det kan verkligen bli så att Ibra kommer tillbaka en dag – på en chefspost.

”Ibra vill ha Juventus”. ”Tränarvännen berättar: han kommer att återvända”.

Några av alla rubriker i Italien i går. Zlatans gamle ungdomstränare Stefan Hansson sa till Turin-tidningen Tuttosport att Zlatan drömmer om att återvända till Juventus en dag. Och sen var nyhetsdrevet i gång.

– Zlatan har så mycket pengar, han kan flytta vart han vill, säger Hansson till Tuttosport.

Redan i mars i fjol berättade Sportbladet att Juventus ville värva tillbaka Ibra, som då ännu inte riktigt acklimatiserat sig i Paris och PSG. Men det fanns ­inte tillräckligt med pengar. Det gör det troligen inte nu heller.

Betydande roll

– Men redan nästa säsong, 2015, kan det här bli verklighet, säger en källa i Turin.

Inom Juventus finns också en stark vilja att en dag ge Zlatan en betydande roll ­inom klubben.

Den förre lagkamraten Pavel Nedved har en allt större roll i Italiens mäktigaste klubb.

– Nedved och många med honom vill se Ibra avsluta karriären i Juventus från och med nästa år och sen få en chefsroll, säger Turin-kontakten till Sportbladet.

– Zlatan är smart och en person som folk lyssnar på. Han har karisma.

En före detta Juventus-spelare säger till Sportbladet att Ibra alltid drömt om Juve.

– Det var dit han ville och kom. Han ville spela sin karriär i Turin och bli en ikon. Sen kom calciopoli och ingen kunde begära att en så ung spelare skulle stanna kvar och riskera karriären.

”Stannar inte i Paris”

Zlatan fick under turnén i Peking förra veckan frågan om han vill spela i Kina en dag. Men USA är det land han oftast nämnt som trolig avslutning på karriären.

– Han kommer inte att stanna i Paris när han är klar med PSG. Och Sverige känns för litet för honom. Det blir förr eller senare Italien igen, säger den ­tidigare Juve-profilen.

Zlatan har totalt bott sju år i Italien under åren i Juventus, Inter och Milan. Han pratar fortfarande, som ­under träningarna i Peking, mest och helst italienska med spelare som Verratti, Sirigu och Thiago Motta och även uruguayanen Cavani och brassen Thiago Silva.

Kontakten i Turin säger:

– Ibra har Italien i sitt hjärta, familjen har också alltid trivts där. Milan skulle också vilja ha Zlatan i en chefsroll en dag men jag tror att Juve har bättre chanser att lyckas.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med PSG löper ut sommaren 2016.

ARTIKELN HANDLAR OM