Wenger ifrågasätter Lampard-värvning

FOTBOLL

Ställer frågor kring motiven

Frank Lampard till Manchester City.

En märklig affär, anser Arséne Wenger.

– Är det ett sätt att komma runt fair play? Jag vet inte, säger Arsenal-tränaren.

Transferbomben landade i medierna under lördagen.

Chelsea-legendaren Frank Lampard uppges ha skrivit på för Manchester City – dit han lånas ut från Premier League-lagets nära besläktade MLS-klubb New York City FC.

Arséne Wenger, är förvånad över värvningen.

– Det är en överraskning efter de uttalanden vi hört. Det ser ut som alla dessa City-klubbar kommer att mata huvudklubben, säger han och fortsätter:

– De köpte New York-franchisen för 100 miljoner dollar i USA som får spela först nästa säsong och, just nu, kan de spelarna som värvas inte spela förrän nästa år, säger han enligt The Telegraph.

Lyfter frågan om ekonomisk dopning

Manchester City har straffats av Uefa för att ha brutit mot Financial Fair Play-reglerna. PL-mästarna får förutom ekonomiska sanktioner bara ta ut en 21-mannatrupp till kommande Champions League-spel, där fem stycken spelare måste komma från England.

Wenger hintar om att City köper upp andra lag för att på så sätt komma runt reglerna. Klubben får högst lägga ut runt 500 miljoner kronor netto under sommarens transferfönster, enligt The Telegraph.

”Arsenal går inte samma väg”

– Jag hörde att de vill köpa fem klubbar runt om i världen. Spelarna kommer att registrera sig i klubbarna där, sedan kan de sätta dem på lån. Är det ett sätt att komma runt det fair play? Jag vet inte.

Han avfärdar tanken på att Arsenal skulle kunna göra något liknande.

– Vi är glada över att tjäna de pengar vi gör och sköta vår klubb, så det finns inte mycket av överskott för att köpa andra klubbar, säger Wenger.

Arsenal ställs mot Manchester City i Community Shield på söndag och redan då väntas Lampard vara spelklar.