”Tog med dig en del av mig dit du stack”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Kennet Andersson skriver om sorgen

1 av 5

Fotbolls-Sverige sörjer Klas Ingesson.

I en känslosam text på sin Instagram skriver Kennet Andersson om sorgen.

”Jag älskar dig, broder. Tack för allt du gett mig här på jorden”, skriver han.

Klas Ingesson har förlorat kampen mot cancern. Nu väller hyllningarna in från hela fotbolls-Europa. VM-hjälten Kenneth Andersson är en av dem som sörjer sin vän.

– Jag kommer att minnas honom som en person som spred mycket värme, mycket kämparglöd. Det finns ganska få sådana personer i dag. Han satte alltid laget i första hand, säger han.

Andersson och Ingesson var inte bara lagkompisar i landslaget. De följdes även åt i klubblagen och spelade tillsammans i IFK Göteborg, Bari, Mechelen och Bologna.

”Har svårt att tänka mig att du bara försvann”

På sin Instagram skriver Andersson en känslosam hälsning direkt till Ingesson.

”Klabbe, idag drog du. Har så svårt att tänka mig att du bara försvann så för mig drog du. Vänner från första handslag. Något år senare fanns du där och tog emot mig i Göteborg. Visade mig stan, berättade om hur det gick till i IFK. Samma sak senare i Mechelen. Jag fick ge tillbaka i Bari och Bologna. Men ärligt talat var du bättre på det där med att ta emot, ta hand om och visa hur det är”, skriver han.

”Har mest gråtit”

Andersson fortsätter:

”Så många vackra ord och texter som skrivits om dig idag sedan du stack ska du veta. Helt otroligt. Hela Sverige och hela fotbollseuropa fullkomligt exploderar i vackra ord och texter om dig som spelare och som person. Allt det är du värd. Ändå känns alla sammantagna ord väldigt fjuttiga. Fjuttiga när man ska beskriva dig som vän. Eller broder som du/vi skrev i de sista sms:en”.

Andersson ber också Ingesson att skicka kraft till sin familj.

”Själv gråter jag mycket idag och är ynklig. Har ringt Serf och Para som du ville och snackat med halva Italien, så du vet. Sen har jag mest gråtit. Du tog med dig en del av mig dit du stack. Men jag kommer igen. Det vet du”, skriver han.

Publicerad: