Superskrällar i FA-cupen

Publicerad 2015-01-24

London. Cambridge skrällde i går.

På lördagen kom två superskrällar.

Middlesbrough och Bradford slog ut Manchester City respektive Chelsea.

– Det känns inte verkligt, säger Bradford-tränaren Phil Parkinson.

Följ ämnen

Manchester United lyckades inte få hål på division 4-laget Cambridge United på fredagskvällen – omspel väntar på Old Trafford.

På lördagen kom ytterligare två dunderskrällar.

José Mourinho sade inför mötet med Bradford att det skulle vara skandal om Chelsea inte vann mot League One-laget. Och när Londonklubben gick upp till 2-0, efter mål av Gary Cahill och Ramires, såg det avgjort ut.

En av de stora skrällarna

Men Bradford reducerade före paus och i andra halvlek stod League One-laget för en sensationell vändning. Laget vände till 4-2 och slog ut Chelsea.

– Det är en av de stora skrällarna i FA-cupens historia, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

José Mourinho skickade en hälsning till sina banemän.

– Vad som hände? Fotboll. Och det är vackert. Jag gläder mig för Bradford vår insats till trots. Jag skäms även och det borde mina spelare också göra. I en perfekt värld kommer detta att påverka oss på ett positivt sätt. Vi måste vinna nästa match, säger Mourinho, som gratulerade motståndarna efter slutsignalen.

”Inte verkligt”

Bradford-tränaren Phil Parkinson är väldigt nöjd – och tagen.

– Fansen var fantastiska i dag. Det var som att vi spelade på hemmaplan i den andra halvleken. Det här är vår bästa insats mot ett topplag. Det har inte sjunkit in ännu. Det känns inte verkligt. Vi har satt Bradford på kartan, säger Parkinson.

City var storfavorit hemma mot Middlesbrough. Men det blev 0-2 mot Championship-klubben efter att Patrick Bamford och Enrique Garcia Martinez gjort varsitt mål.

Det var alltså även en tung lördag för Tottenham och Southampton. Lagen åkte ur FA-cupen efter förlust hemma mot Leicester respektive Crystal Palace.

Marcus Olssons Blackburn besegrade även Swansea med 3-1.

Följ ämnen i artikeln