Tränaren: 'Inte hela världen om vi åker ut'

FOTBOLL

Benitez utspel inför kvällen

Foto: Scanpix.

Napoli mot Champions League?

Äh, förlorar man kvalet är det ingen större fara.

– Det vore inte hela världen om vi åker ut, säger tränare Rafael Benitez på presskonferensen inför matchen.

Strålkastarna tänds på den europeiska fotbollsscenen i kväll, och Malmö FF är 90 minuter från att bli första svenska lag på 14 år att nå Champions League.

Samtidigt spelas fyra andra matcher, däribland den mellan Athletic Bilbao och Napoli.

Italienarna reser till Spanien med 1-1 i ryggen, ett resultat som innebär att Napoli måste spräcka Bilbaos nolla för att ha chans att gå vidare. Skulle man åka ut är det dock ingen större fara, menar tränare Rafael Benitez.

– Ingenting i vårt projekt kommer att förändras, för i slutändan finns det så många element i det. Det vore inte hela världen om vi åker ut, säger han på presskonferensen inför matchen.

Hoppas på Higuain

Med det sagt har den gode Rafael självfallet inte kastat in handduken bara för att motståndarna har fördel.

– Vi har stor tro på oss själva och spelar för att vinna. Vi har spelarmaterialet och måste fokusera på att göra mål, vilket innebär att Higuain måste vara avgörande. Det måste han vara i varje match, då han är en spelare som kan göra skillnad och som vet hur man nätar mot Athletic Bilbao.

Benitez talar också om sin respekt för det motståndarlag som inte spelat Champions League på 16 år och som i kväll kommer att ha hela staden i ryggen. Ändå tror han på sitt Napoli.

Arsenal utan Giroud

På Emirates Stadium i London välkomnas gästande Besiktas av ett hungrigt hemmalag. Arsenal fick med sig 0-0 från bortamatchen och kommer till spel utan skadade anfallaren Olivier Giroud, vilket spätt på ryktena om en potentiell värvning av Edinson Cavani eller Radamel Falcao.

Turkarna förlitar sig å sin sida på Chelsea-förvärvet Demba Ba, som satte tre av fem mål i dubbelmötet med Feyenoord.

Övriga matcher som spelas i kväll är Ludogorets hemma mot Steaua Bukarest samt Leverkusen hemma mot FC Köpenhamn. Rumänska Steaua siktar på att försvara sin 1-0-ledning, medan danskarna måste vända ett 2-3-underläge.

ARTIKELN HANDLAR OM