Chelsea: "Vi har fått onormalt få straffar"

FOTBOLL

Utspel mot domarna på hemsidan

Trägen vinner, sägs det.

Och klart är att Chelsea inte tänker avsluta sin kampanj-gate i första taget.

Senaste "beviset" på att klubben motarbetas av domarna: ett långt nyhetsinlägg på officiella hemsidan som konstaterar att man tilldömts "onormalt få straffar".

Chelsea vs. den engelska domarkåren.

Det är en match som snart är inne på övertid i den andra förlängningskvarten. José Mourinho satte bollen i rullning efter 1–1-mötet med Southampton i slutet av december när han påstod att det bedrevs en kampanj mot hans lag.

Efter det har portugisen fortsatt dundra på om sin sak, som när han efter poängtappet mot Burnley räknade upp matchminuter där domaren gjorde fel.

Under helgen som gick fick Chelsea sedan en straff dömd mot sig hemma på Stamford Bridge – då publicerade man ett inlägg på Twitter som basunerade ut att den var felaktig.

Har fått två straffar

Och nu fortsätter London-laget redovisa fakta som ska ge José Mourinho rätt.

Under onsdagen lade klubben ut en nyhet på sin hemsida med rubriken "Straffpussel". Där redovisas för hur många straffar Chelsea fått med sig under de sex senaste Premier League-säsongerna.

Guldåret 2009/10 fick de tolv gånger chansen från elva meter, säsongen därefter åtta.

Antalet i fjol var sju – mot bara två hittills i år.

"Historiskt sett onormalt få", står det på hemsidan som jämför med Arsenals och Manchester Citys sju vardera.

"Blockerades osmakligt"

Resonemanget utvecklas:

"Självklart kan det vara så att motståndarna är särskilt försiktiga i eget straffområde när de möter ligaledaren. Men vi har flera incidenter som tyder på att så inte är fallet.

Från första halvlek i vår allra första match, mot Burnley, var det flera domslut i straffområdet som inte gick vår väg. Diego Costa blev offer för det den kvällen när han fälldes efter ett försök till att runda målvakten. Han skulle också fått straff mot Liverpool och senast mot PSG också."

Flera andra straffsituationer under säsongen nämns, innan texten avslutas:

"Allt detta var före söndagens incident där Ivanovic var inblandad, samt förra hemmamatchen mot Burnley när högerbackens skott osmakligt blockerades av den klaraste höjda armen som setts.

Det har gått fyra och en halv månad sedan Chelseas senaste straffspark i Premier League.

ARTIKELN HANDLAR OM