Fotboll

”De går på kryckor – krävs något radikalt”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Liverpool chockat igen: Serien håller på att försvinna

Förra gången Liverpool besökte Selhurst Park tappade de 3-0 till 3-3 och ligatiteln.

När de återigen kom på besök tog de ledningen igen – innan Palace satte tre raka mål och sköt Liverpool in i en kris.

– Det är mitt ansvar. Jag är inte så arrogant att jag tror att jag sitter säkert oavsett vad som händer, säger managern Brendan Rodgers enligt Telegraph.

Det var titelläget som inte skulle gå glida Liverpool ur händerna, som Steven Gerrard så tydligt beskrev det. Men det var precis vad som hände den 5 maj i våras.

Lamberts första mål

Liverpool såg då ut att ha säkrat tre poäng borta mot Crystal Palace och därmed tre poängs ledning inför utmanaren Manchester Citys hängmatch mot Aston Villa innan de två återstående omgångarna. Men 3-0-ledningen förvandlades till ett 3-3-resultat i en chockartad utveckling som lämnade Luis Suarez i tårar.

Inför återbesöket på söndagen saknade Liverpool Suarez, som sålts, samt skadade Daniel Sturridge och Mario Balotelli. Då presenterade sig nyförvärvet Rickie Lambert med sitt första mål för klubben, vackert assisterad av Adam Lallana, redan efter 90 sekunder.

Ingen av de två spelarna fanns i laget vid förra säsongens genomklappning på Selhurst Park men kanske fanns tankarna kvar hos deras lagkamrater. För efter 17 minuter kvitterade Dwight Gayle och 78 minuter in i matchen satte Joseph Ledley även 2-0.

– Jag hade en bra känsla efter förra säsongens match mot Liverpool och ville verkligen spela i dag, säger Yannick Bolasie som låg bakom en hel offensivt.

Sedan kom också återigen ett tredje mål.

”Det måste hända något radikalt”

Mile Jedinak fastställde slutresultatet till 3-1 81 minuter in i matchen med en drömfrispark.

– Det är en stor eftermiddag för Crystal Palace. De gör en jättematch i dag. Liverpool fortsätter att ha stora, stora problem att skapa målchanser. Att hitta det snabba spelet de hade förra säsongen. Spelet är på ett helt annat sätt och de är inne i en tung och svår period nu, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

En av spelarna som får hårdast kritik är förra säsongens sensation Raheem Sterling.

– Han är totalt anonym i den här matchen. En spelare som gnistrade förra säsongen, säger experten Bosse Petersson och sammanfattar efter matchen:

– Liverpool går på kryckor. Det är bara att konstatera. Serien håller på att försvinna för Liverpool. Det måste hända något radikalt.

Toppkandidaten är nu 12:a i ligan.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Liverpool FC

Premier League

Brendan Rodgers

Daniel Sturridge

Mario Balotelli

Steven Gerrard