Stjärnaffären anmäls till Fifa

FOTBOLL

”Det är ofattbart och helt oacceptabelt”

Michel Vorm har lämnat Swansea för Tottenham.

Nu anmäls den walesiska klubben till Fifa av holländska Utrecht.

– Vi vill ha våra 30 procent, säger Utrechts klubbchef.

Det var för en månad sedan som holländske VM-målvakten Michel Vorm gjorde flytten från Swansea till Tottenham och den walesiska klubben ville hålla övergångssumman hemlig.

Det har fått Vorms tidigare klubb, Utrecht, att gå i taket. Den holländska klubben menar att de har en vidareförsäljningsklausul på Vorm och att de ännu inte fått ett korvöre av Swansea efter målvaktens London-flytt.

”Ett gott rykte”

I en intervju med BBC hävdar Utrechts klubbchef Wilco van Schaik att han fått höra från Swansea att de släppt Vorm ”gratis”.

– Det är ofattbart och helt oacceptabelt. Michel är en väldigt pålitlig målvakt i Premier League. Han är 30 år gammal och på höjdpunkten av sin karriär. Han hade fortfarande två år kvar på kontraktet och ett gott rykte, säger van Schaik och fortsätter:

– Utöver det är han bofast i det holländska landslaget. Vi vill ha våra 30 procent av vidareförsäljningen vi kom överens om.

Slår ifrån sig

Utrecht har enligt BBC nu anmält Swansea och försäljningen till det internationella fotbollförbundet, Fifa.

Från Swansea väljer man att skicka en passning till den holländska klubben.

– Vi har varit i kontakt med Utrecht av ren hövlighet. Men vi kommer att fortsätta att göra våra affärer i bästa intresse av vår klubb och våra supportar. Inte baserat på vad andra klubbar tycker, säger en talesperson hos Swansea enligt BBC.

ARTIKELN HANDLAR OM