”Vi får fråga Foppa eller Anja om de vill”

Discoverys problem: Kan tvingas sända Europa League från Sydkorea

FOTBOLL

Discovery åker med 120 personer för att täcka OS i Sydkorea.

Nu är bara frågan vem som samtidigt ska leda sändningarna från Östersunds möte med Arsenal i Europa League?

– Vi får fråga ”Foppa” (Peter Forsberg) eller Anja (Pärson) om de vill kommentera, säger sportchefen Emir Osmanbegovic till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYR N

Den 15 februari tar Östersund emot Arsenal i Europa Leagues sextondelsfinal och den 22 februari spelas returen i London. Detta mitt under OS brinnande vinter-OS i Sydkorea. En krock som skapar problem för tv-bolaget Discovery som äger sändningsrättigheterna till båda evenemangen.

– Det är angenäma problem, säger sportchefen Emir Osmanbegovic.

”Ska reda ut det här”

Kanalens fotbollspersonal befinner sig visserligen inte i Sydkorea men faktum är att alla kanalens profilerade programledare och reportrar reser till Pyeongchang. Så frågan kvarstår: Vilka ska jobba med sändningen från Östersunds Europa-äventyr i fotboll?

– Vi får se. Vi ska sätta oss ner och reda ut det där. Men vi får fråga ”Foppa” eller Anja om de vill kommentera, skämtar Osmanbegovic.

Kan köra studio från Pyeongchang

Samtidigt öppnar sportchefen för att producera studiosändningen kring matcherna i Östersund och den senare i London från OS-området i Sydkorea.

– Vi får se hur vi gör. Antingen kör man matcherna med studio på plats på arenan eller så gör man det från Pyeongchang med studion där. Det går att göra på många olika sätt och det är angenäma problem som vi kommer lösa, säger Osmanbegovic och fortsätter:

– Tittar man på OS-schemat så krockar inte heller Östersunds matcher med tävlingarna där. Så det är i alla fall inga tidskrockar på det sättet. Vi kommer lösa det här på ett bra sätt och det är superkul för oss att det blivit så här.

ARTIKELN HANDLAR OM