United-legenden avgår - efter en månad

”Jag hoppades att åtminstone kunna fullfölja mitt kontrakt på 18 månader”

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

avOscar Rickstrand

FOTBOLL

För en månad sedan blev Paul Scholes ny tränare i Oldham.

Redan nu har Manchester United-legenden fått nog.

”Jag har bestämt mig för att lämna klubben”, skriver Scholes.

Paul Scholes är en av Manchester Uniteds största spelare någonsin. Engelsmannen vann elva Premier League-titlar, två Champions League-titlar, fyra FA-cup-finaler... och så vidare.

2013 gjorde han sin sista match i United. Och för bara en månad sedan fick 44-åringen sitt första permanenta tränarjobb.

Scholes tog över Oldham Athletic, som huserar i mitten av League Two - den engelska fjärdedivisionen.

"Det är ingen hemlighet hur mycket han har velat ha det här jobbet och hur mycket han älskar klubben, så jag är väldigt glad att ta honom hit till vår Oldham Athletic-familj, sa klubbens ägare Abdallah Lemsagam till klubbens webbplats.

Avgår efter 31 dagar

Men de omedelbara resultaten uteblev. På sina sju första matcher som huvudtränare för Oldham mäktade Scholes endast med en vinst.

Och i dag - 31 dygn efter anställningen - meddelade han sin avgång.

”Det är med stor ånger som jag har bestämt mig för att lämna klubben omedelbart”, skriver Scholes i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

”Jag hoppades att åtminstone kunna fullfölja mitt kontrakt på 18 månader. Fansen, spelarna, mina vänner och familjen vet hur stolt och glad jag var över att få det här jobbet”.

Anledningen till det oväntade beslutet?

”Under den korta period sedan jag tog över har det tyvärr blivit tydligt att jag inte kommer kunna arbeta som jag först ville och blev ledd att tro när jag tog över. Jag önskar fansen, spelarna och staben - som har varit otroliga - all lycka för resten av säsongen”.

Premier league-tränarna som suttit längst 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM