Sadio Mané sänkte Bayern München med två nya mål

Uppdaterad 2019-03-15 | Publicerad 2019-03-13

Liverpool skickade ut Bayern München ur Champions League.

Och glödhete Sadio Mané fick huvudrollen.

Senegalesen gjorde två nya mål i segern på Allianz Arena.

– Det var världsklass, säger Jürgen Klopp.

Den första åttondelsfinalen, på Anfield 19 februari, slutade mållös.

Men när jättemötet mellan Bayern München och Liverpool skulle avgöras på Allianz Arena bjöds det större underhållning.

Den rödklädda tyskgiganten öppnade offensivt, Liverpool satsade på kontringar och de vassa chanserna kom på löpande band.

Huvudrollen skulle komma att tillhöra den just nu sylvasse Liverpool-stjärnan Sadio Mané.

Hyllas av Klopp

26-åringen inledde målskyttet efter knappa halvtimmen. Senegalesen sög ner en majestätisk djupledsboll från Virgil van Dijk och vände bort Manuel Neuer innan han chippade in 0–1 i München.

– Det var världsklass. Inget annat. Vad Sadio gör där... wow, briljant, säger Liverrpool-tränaren Jürgen Klopp till Viasat.

Bayern kvitterade innan paus - självmål av Joel Matip - men i andra halvlek visade Liverpool sin klass. Van Dijk vräkte in 1–2 och Mané fullbordade triumfen genom att nicka in trean - som betyder att han gjort sex mål på de fyra senaste matcherna.

”En perfekt kväll”

Om Klopp var tillfreds med segern?

– En perfekt kväll. En mogen insats från oss i en hektisk match. Det var en bra kväll och vi tog ett stort steg. Det är inte många lag som kan säga att de vunnit borta mot Bayern.

Bayern-tränaren Niko Kovac valde att hylla Liverpool efter matchen.

– Vi möter en mycket stark motståndare. Liverpool var det bästa laget i båda matcherna. Vi förtjänar att förlora. De attackerar oss väldigt högt, de var kompakta och de gjorde allt väldigt svårt för oss. Liverpool visade oss våra gränser, säger han till Sky Sports.

Resultatet innebär att samtliga fyra engelska Champions League-lag - Liverpool, Manchester City, Tottenham och Manchester United - är vidare till kvartsfinalerna som lottas på fredag.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.