Jörgen Pettersson till FC Köpenhamn

FOTBOLL

"Skönt att vara tillbaka i Skandinavien"

''Svenskklubben'' FC Köpenhamn har förstärkt truppen med ytterligare en svensk.

Hasse Backe, Tomas Antonelius, Magnus Kihlstedt och Pascal Simpson får nu sällskap av Jörgen Pettersson - som skrivit på ett treårskontrakt.

- Det är skönt att vara tillbaka i Skandinavien efter mina år i Tyskland, säger han.

Den 26-årige anfallaren lämnade fotbollsallsvenskan och Malmö FF redan 1995 för en mångårig proffssejour i tyska Mönchengladbach och Kaiserslautern.

Men när Kaiserslauterns spelartrupp spikades för hösten fanns inte Jörgens namn med och en flytt var därför väntad.

Fast i stället för ett nytt Bundesligalag eller en comeback i allsvenskan blir det spel i FC Köpenhamn. På lördagen sitter han på läktaren när FC Köpenhamn möter Club Brügge och kommer då att presenteras för publiken i halvtidspausen.

Själv säger Pettersson att det är skönt att komma hem till Skandinavien, och att det inte är frågan om någon nedtrappning.

- Jag kommer till FC Köpenhamn för att vinna titlar, säger han.

I laget finns bland annat VM-spelarna Magnus Kihlstedt och Tomas Antonelius samt norrmannen Erik Mykland.

Tränaren Hasse Backe - svensk även han - är mycket nöjd med förvärvet.

- Jörgen är en klass-spelare. En anfallare som är komplett som spelare, teknisk, snabb och dessutom en naturlig målskytt. Han har också internationell erfarenhet med det svenska landslaget. Jag är mycket nöjd med att Jörgen kommer till oss, säger Backe till klubbens hemsida.

Jörgen Pettersson, som har spelat 27 landskamper (sju mål), skrev på för tre år. Han lämnar Kaiserslauten som så kallad fri transfer, vilket innebär att Kaiserslauten inte får betalt alls för övergången.

TT