Jag kunde ha blivit blind

FOTBOLL

Fergusons attack kan få Beckham att lämna United

LONDON

David Beckham tror att han kunde ha blivit blind efter Alex Fergusons attack.

Beckham blev så förbannad på sin manager att han spottade mot honom efter att fotbollskon träffat ögonbrynet.

Och trots att Ferguson erkänt vad han gjort har han inte bett Beckham om ursäkt - inte offentligt.

Foto: nära ögat Efterspelet till FA-cupmatchen mellan Manchester United och Arsenal slutade med att Unitedmanagern Alex Ferguson sparkade till en sko som träffade David Beckham precis ovanför ögat. Beckham blev rasande och i går kommenterade han händelsen.

Det var mycket aggressiva och heta känslor i omklädningsrummet på Old Trafford i lördags. En fullständigt vansinnig Alex Ferguson rusade in efter 0-2-förlusten mot Arsenal.

David Beckham anklagades för att inte ha skött sina försvarsplikter tillräckligt bra före Sylvain Wiltords 0-2-mål

I sitt uppretade tillstånd sparkar Ferguson till en fotbollssko som ligger på golvet - och den träffar Beckhams vänstra ögonbryn.

En blödande Beckham reser sig upp, han är askgrå i ansiktet av ilska och rusar fram mot Alex Ferguson och spottar mot honom. Spottloskan träffar Alex Fergusons rock.

Spelarna chockades

Två andra spelare springer fram och får dra isär de två för att förhindra ett slagsmål.

De chockade spelarna och funktionärerna fick se hur de sedan försvann åt varsitt håll, först Ferguson sedan Beckham tätt efter.

Men först blev han omplåstrad och utanför väntade hustrun Victoria som enligt uppgift ville gå tillbaka och konfrontera Ferguson för vad han gjort.

I går berättar en källa nära Beckham för tidningen Sun, som avslöjade hela historien, att Beckham var rädd att han skulle förlora synen.

- Han var vit i ansiktet av ilska, han trodde att han kunde ha blivit blind och att det var slutet på karriären. Hans första instinkt var att spotta på Fergie.

Och titta på bilderna som togs dagen efter. De är tydliga - och ganska ovanliga. Det ovanliga är inte att Beckham fotograferas när han lämnar sitt hem i Nether Alderley i Cheshire, det händer ofta.

Det ovanliga är att han

i n t e bär en keps, inga solglaögon och han tittar mot fotografen.

Plåstret i vänster ögonbryn syns tydligt, ärret under med en blodskorpa är lätt att upptäcka.

Lät sig fotograferas

Efter träningen i går besökte han även klädaffären Diesel i Manchester och han lät fotograferna följa efter.

David Beckham har valt att inte uttala sig, men bilderna är nog så nära en kommentar man kan komma.

I går ville Manchester United inte alls kommentera bråket. De ville varken förneka eller bekräfta. En talesman sa att det som händer i omklädningsrummet är "privat".

Men på eftermiddagen fick Ferguson trots allt krypa till korset och han kommenterade händelsen i Granada TV, lokalstation i Manchester.

Avslappand och leende sa han att det var en en olycka, en slump, en "naturens nyck". Eller som det heter på engelska; "freak accident".

- Saker som det här händer i ett omklädningsrum varje kväll. Det var en av nyckfullt infall, en slump som inträffar och så är det över.

Men Ferguson måste ändå försäkra att det inte är något som kommer att upprepas.

- Det kommer aldrig att hända igen. Men jag var inte den ende som var upprörd i omklädningsrummet.

Han undviker att be Beckham om ursäkt - åtmisone offentligt.

Att Ferguson är temperamentsfull är känt, han stil att skälla på spelarna kallas ibland för "hårtorken" eftersom hans heta ord strömmar ut över spelarna bara några centimeter från ansiktet.

Slutet i United?

Många i Storbritannien, särkilt i pressen, spekulerar i att det här kan få konsekvenser, att Beckham fått nog och att han lämnar Manchester så snart han kan. Trots att han har två och ett halvt år kvar på sitt kontrakt.

Han har kopplats samman med Real Madrid och Milan som sägs ha visat intresse direkt efter att bråket blev känt.

Även flera andra spelare ska ha tröttnat på Fergusons aggressiva ledarstil och de tillhör nu Beckhams falang. Det kan bli svårt för "Sir Alex" att ena laget igen.

Det är knappast troligt att Beckham spelar mot Juventus i Champions League på onsdag, dels på grund av skadan han fick i själva matchen, höger ben, och dels på grund av bråket.

Beckham vs Ferguson - då blir det gärna bråk

Leif Kasvi

ARTIKELN HANDLAR OM