Ilskan mot tyska stjärnan: ”Han har skrivit på 31 gånger”

Uppges ångra sin flytt till Napoli – hävdar att han aldrig skrivit på

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYR N

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Han var på väg till Napoli redan i januari – men ändrade sig i sista stund och stannade i Ajax.
Den italienska klubben hävdar att Amin Younes har skrivit på ett kontrakt som gör att han ansluter 1 juli. Men spelaren själv uppges dementera att någonting är klart.
– Det är häpnadsväckande och förvirrande. Han har skrivit sin namnteckning 31 gånger på olika avtal, säger Napolis jurist Mattia Grassani.

Den tyska landslagsmannen Amin Younes hade en succésäsong i Ajax säsongen 2016/2017.

Flera storklubbar runt om i Europa visade sitt intresse för yttermittfältaren, och en flytt till Napoli såg länge ut att vara på tapeten i januari 2018. Men på grund av att Younes farfar tillsjuknade valde spelaren att blåsa av affären i sista stund.

Napoli var däremot tydliga med att tysken skulle ansluta när hans kontrakt med Ajax går ut den 30 juni i år – någonting som spelaren har dementerat. Enligt Younes har inga papper skrivits under, och en flytt är inte aktuell.

– Younes uttalanden är häpnadsväckande och förvirrande, särskilt med tanke på att han är en professionell spelare i tyska landslaget och Ajax, säger Mattia Grassani till den italienska radiokanalen Kiss Kiss Napoli.

”Är helt verklighetsfrånvänd”

– Man skulle nästan kunna skratta om det inte vore för att det faktiskt rör sig om ett bindande avtal, inklusive bildrättigheter. Han har skrivit sin namnteckning 31 gånger på olika avtal tillsammans med sin italienska advokat, säger Grassani.

– Om han säger att han inte minns att han har skrivit på några bindande avtal med Napoli är han helt verklighetsfrånvänd, fortsätter han.

Mattia Grassani säger att det kan bli svårt för Amin Younes att få till ett avtal med någon annan klubb innan han accepterar att han tillhör Napoli från sommaren. Både spelaren och en ny, eventuell köpare kan få problem om de inte följer de regelverk som gäller.

Ryktas vilja flytta till Tyskland

– Minsta lilla avvikelse från regelverket kommer att bestridas av Napoli, men just nu vill vi inte hälla mer bensin på elden.

– Även om Younes var vår tids Maradona skulle ingen sportchef våga ta risken att värva honom utan vårt godkännande, säger Grassani.

Enligt italienska medier vill Amin Younes flytta hem till Tyskland i sommar. Han har tidigare representerat Borussia Mönchengladbach.

ARTIKELN HANDLAR OM

SSC Napoli

AFC Ajax

Serie A