Klart: Rooney lämnar Everton – flyttar till MLS

avRobert Rosén

Publicerad:
Foto: TT / NTB Scanpix

Efter 16 år i Premier League provar Wayne Rooney lyckan utomlands.

Anfallaren är klar för DC United i MLS.

– Han är en världsklasspelare, säger Dave Kasper, general manager i DC United.

Under en längre tid har det ryktats om att Wayne Rooney, 32, blir nästa spelare att lämna den europeiska scenen för spel i MLS.

På torsdagseftermiddagen bekräftade Everton att de nått en överenskommelse med DC United och att anfallaren kommer göra flytten till Washington.

Skrivit på för tre och ett halvt år

– Att flytta till Amerika och MLS uppfyller ytterligare ett karriärsmål för mig. Jag har hungern att bli framgångsrik här och kommer ge 100 procent i DC - precis som jag alltid gjort i alla lag jag spelat för, säger Wayne Rooney till DC Uniteds hemsida.

Everton uppger att Wayne Rooney kritat på ett tre och ett halvt år långt kontrakt med DC United. Formaliteterna i övergången kommer att färdigställas när MLS öppnar sitt transferfönster den 10 juli.

– Wayne är utan tvekan en av de bästa spelarna i Premier Leagues historia och hans målrekord för klubb- och landslag talar för sig själv. Han är en världsklasspelare och han höjer dem runt om sig själv, både genom sin arbetskapacitet och vinnarmentalitet, säger Dave Kasper, general manager i DC United.

Rekordman i England

Wayne Rooney debuterade i Premier League som 16-åring i augusti 2002. Redan 2004 lämnade han Everton för Manchester United, men efter 13 år i United-tröjan återvände han för ett år sedan till Everton. Med sina 208 mål är han den näst bäste målskytten i Premier League genom tiderna. I prisskåpet finns bland annat fem Premier League-titlar och en Champions League-titel.

Anfallaren avslutade landslagskarriären 2017. Med 119 landskamper och 53 mål är han den utespelare som gjort flest landskamper, och han har även gjort flest landslagsmål för England.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM