Zlatan i truppen – men Mourinho hyllar Lukaku

avFrida Fagerlund

Foto: ANDREW BOYERS / X03813

Zlatan Ibrahimovic inledde på bänken i Manchester Uniteds senaste möte med Brighton.

Inför matchen mot Watford passar tränaren José Mourinho på att hylla en annan offensiv spelare.

– Romelu (Lukaku) var fantastisk. Han gjorde inte mål men det bryr jag mig inte om, säger Mourinho.

Både Victor Nilsson Lindelöf och Zlatan Ibrahimovic finns med i den trupp som ska ta sig an formstarka Watford under tisdagskvällen i Premier League.

Tränaren José Mourinho har även gjort plats åt Matteo Darmian, Daley Blind och Jesse Lingard. Luke Shaw, Marouane Fellaini och Henrikh Mkhitaryan får däremot stanna hemma i Manchester.

Lyfter fram Lukaku

Senast, i vinstmötet med Brighton (1–0), stod Nilsson Lindelöf för sin bästa insats den här säsongen och utsågs till ”man of the match” av klubbens fans.

På måndagens presskonferens lyfte dock Mourinho framför allt fram en annan spelare, nämligen anfallaren Romelu Lukaku.

En del experter har hävdat att just Lukaku borde bänkas till förmån för Ibrahimovic. Men det verkar inte Mourinho vara speciellt pigg på att göra.

– Under de sista minuterna kämpade han (Lukaku) och jobbade hem som om han redan var där från början, det är en mental fråga, säger Mourinho.

– Sättet som Romelu vinner hörnan på vid målet, sättet som Romelu avslutar matchen genom sina tacklingar i vänsterbacksposition, det är den mentaliteten som jag vill se och tråkigt nog är inte alla spelare så.

”Män är unika”

Vem José Mourinho syftar på nämner han inte rakt ut. Däremot är han tydlig med att han vill se den attityden hos fler i Manchester Uniteds stjärnspäckade lag.

– Spelare är män, män är annorlunda, män är unika och vissa killar är kapabla att kämpa ända in i det sista. Andra killar, med mycket talang, kan inte det, säger tränaren.