Vinst – & krismöte

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-29

Dif-tränarna sågar närkampsspelet: ”Vi måste snacka”

hjälten Sölvi Ottesen blev Djurgårdens hjälte när han i den 88:e minuten tog tillvara på en hörna. Men segern var tursam och Dif-tränarna har kallat till krismöte.

Trots seger mot Ljungskile och andraplats i tabellen kallar tränarduon Paul Lindholm och Siggi Jónson till krismöte med sina spelare.

– Vi måste höra varför de inte går in i närkamperna, säger Paul Lindholm.

Följ ämnen

Djurgården besegrade Ljungskile med 2–1 hemma på Stockholm Stadion men om gästerna fått utdelning på sina chanser skulle poängen fördelats annorlunda – Ljungskile hade bland annat fyra ramträffar.

– Vi har en jävla tur som vinner i dag, men vi kommer inte vinna speciellt många fler matcher om vi spelar sådant här närkampsspel, säger Dif-tränaren Paul Lindholm.

– Den ende som tog kampen var Mattias Jonson. Jag tror inte att vi hade haft så stora problem om de andra följt hans exempel, menar Siggi Jónson.

”Vi stod på hälarna”

Närkampsspelet var ett problem även mot AIK, framför allt i första halvlek, då ”till och med Peter Fröjdfeldt var före oss in i närkamperna” som Paul Lindholm uttryckte det.

– Och i dag var Ljungskilespelarna först in i närkamperna, suckar Paul Lindholm.

Sedan då?

– Ja...vi var tillbaks i det vi presterade i första halvlek mot AIK. Vi stod på hälarna och tittade och hoppades att någon annan skulle gå dit, säger Lindholm.

Efter matchen hade djurgårdarna få svar på varför närkampsspelet fallerar. Under dagen samlas tränare och spelare för ett krismöte.

– Vi måste snacka om detta och höra med spelarna; varför går de inte in i närkamperna? Vi måste titta på matchvideon också. Men det är ny cupmatch på torsdag och inte så mycket tid att jobba på, säger Paul Lindholm.

Räddaren: Ottesen

Trots allt är Djurgården obesegrade och ligger tvåa i allsvenskan.

– 16 poäng på åtta matcher är bra utdelning, säger Siggi Jónson.

Poängräddare i går var inhopparen Sölvi Ottesen som dunkade in ett hörnflipper i 88:e minuten.

– Vi kändes energilösa och inte tillräckligt tuffa i närkamperna, analyserar han.

Ljungskiles Jörgen Wålemark, ett skott i stolpen och en nick i ribban, gick så långt som att påstå att Djurgården var utspelade.

– Jag har inte varit med om att spela ut Djurgården på Stadion förut, säger Wålemark.

Följ ämnen i artikeln