Risp klar för Ankaraspor

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-10

Årslönen blir tio miljoner

Göteborg. Efter allt strul har Fredrik Risp, 27, äntligen hittat ny klubb.

I dag skriver mittbacken på för turkiska Ankaraspor.

Sportbladet kan avslöja att årslönen blir tio miljoner.

– En perfekt lösning, säger han.

Fredrik Risp har lämnat sin klubb Trabzonspor – som nu rasar mot honom.

För att slippa en utdragen rättslig process hos Fifa har Risps förra klubb Trabzonspor och Ankaraspor kommit överens om en övergångssumma.

– Smådetaljer återstår, men det är bara en formalitet och jag räknar med att alla papper blir klara under morgondagen (läs i?dag). Kontraktet är på 2,5 år och det ska bli fantastiskt skönt att komma igång med fotbollen igen. Den senaste tiden har varit frustrerande, säger han till Sportbladet.

”Verkar jättebra”

Risp är sedan några dagar tillbaka på plats i Turkiets huvudstad Ankara och har redan hunnit bekanta sig med sina nya lagkamrater.

– Allt verkar jättebra och klubben har verkligen visat att de vill satsa på mig. Ankaraspor har som målsättning att bli ett topplag inom ett par år. Nu håller de på att bygga en träningsanläggning som ska bli en av världens största med bland annat lyxvillor till spelarna. Kul att få vara med om en sådan satsning.

Men just nu ligger laget näst sist i tabellen och riskerar nedflyttning. Kommentar?

– De har ett klart bättre lag på pappret och har kapacitet för en betydligt högre placering redan i år. Dessutom tror jag att ett par meriterade förstärkningar är på väg.

1 december bröt den förre Blåvittspelaren sitt kontrakt med storklubben Trabzonspor efter att inte ha fått någon lön på över 90 dagar. Ärendet ligger fortfarande hos Fifa men kommer att avskrivas eftersom Trabzonspor accepterat uppgörelsen med Ankaraspor.

”Har gjort fel”

– Därmed erkänner Trabzonspor indirekt att de gjort fel. Nu kan vi skiljas åt som vänner, så alla parter blir nöjda och det känns bra.

Men varför gå till en annan turkisk klubb när du vet att det kan bli problem med betalningen?

– Man löper ju alltid en liten risk men jag har gjort mig ett namn här i Turkiet och hade nog haft svårt att hitta en klubb med lika bra villkor någon annanstans. Jag har ju ändå varit skadad och inte spelat så mycket på slutet.

Enligt mycket trovärdiga uppgifter kan Sportbladet avslöja att Risps årslön bli cirka tio miljoner kronor brutto.

– Jag vill inte kommentera några summor men visst fick jag gå ner lite i lön eftersom jag hade ett väldigt bra avtal med Trabzonspor. Men det här är inte mycket sämre så jag är nöjd.

Dina tankar kring EM?

– Jag ska göra allt för att slå mig in i landslagstruppen. Spelar jag bara regelbundet vet jag att jag har en bra chans.

Följ ämnen i artikeln