Drogbas show vände superderbyt

Fansen sjöng om Mourinho – då vände Chelsea

Foto: CARL DE SOUZA

Arsenal var en dryg kvart från att vinna superderbyt mot Chelsea.

Då hade Didier Drogba ställt in siktet tillräckligt.

1–1 och 2–1 gav blytunga toppoäng.

Efter en mållös första halvlek på Stamford Bridge tappade Chelsea helt bort Arsenals Bacary Sagna i straffområdet och fransmannen nickade in sitt allra första mål för sin nya klubb.

Med en halvtimme kvar kändes målet som en tung filt över Chelsea och runt läktarna på Stamford Bridge började fansens missnöje att sprida sig.

Samtidigt som läktarna sjöng om José Mourinho agerade Avram Grant:

Ut med Claude Makelele och Michael Ballack – in med Nicolas Anelka och Juliano Belletti, ett byte som gav Chelsea tillräckligt med ny energi för att sparka av sig filten och ösa på i en mäktig offensiv.

– Det är sällan man ser att byten ger en sån effekt. Arsenal var lite oorganiserat vid det tillfället och bytena innebär helt ny energi och Chelsea tar över fullständigt, säger Hammarby-tränaren Tony Gustavsson till Canal Plus.

Utdelningen kom, via Drogba två gånger om.

Ivorianen fixade kvitteringen i den 73:e och vinstmålet i den 82:a.

Chelsea är nu fem poäng efter ledande United och i allra högsta grad med i titeldiskussionen med sju omgångar kvar av Premier League.

– (Avram) Grant hittade en förändring och har svarat mot en del av tvivlen som ställs mot honom, att han inte vinner stora matcher, säger Patrick Walker.

ARTIKELN HANDLAR OM