Raúl ratad igen – borta från EM

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-22

”Om inte ett under inträffar spelar han inte”

Fredsmötet i februari tolkades som att Raúl var ett stort steg närmare sommarens EM-slutspel.

I dag talade Luis Aragones ett helt annat språk.

Real Madrid-stjärnan är återigen utanför landslagstruppen och ratad till träningsmatchen mot Italien.

– Jag vill inte prata mer om det. Vi hade mötet tidigare för att få stopp på spekulationerna, säger Arganones.

Den kontroversielle spanske förbundskaptenen presenterade i dag sin sista landslagstrupp innan den slutgiltiga EM-truppen tas ut i slutet av maj inför sommarens stora fotbollsfest.

Listan på anfallare: Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia), Daniel Guiza (Mallorca), Luis Garcia (Espanyol).

”Fredsmötet" – till ingen nytta

Ingen Raúl – det trots att vissa delar av fotbolls-Spanien tolkade ”fredsmötet” i februari som ett tecken på att en lösning på den seglivade konflikten mellan förbundskaptenen och den tidigare landslagskaptenen var i sikte.

– Om de gör denna show, som gav stort eko i Spanien, är det för att något kommer att hända, det är vad vi tror här. Raúl kommer säkert vara med mot Italien i slutet av mars, sen får vi se inför EM, sa Juan Castro på tidningen Marca till Sportbladet.

Andra såg presskonferensen som ett spel för galleriet och ett desperat försök att minska den hätska debatten.

Sportbladet.se talade i dag med olika journalister på spanska tidningar och på de flesta håll ses beskedet som att Raúl inte kommer spela i EM.

– Om inte ett under inträffar spelar han inte, jag tänker på skador eller något annat som drastiskt förändrar läget. Men till 95 procent kan du säga att han inte spelar EM.

– Det ligger även mycket politik bakom det här. Aragones är fortfarande sårad över att Raúl försökt att få nyckelspelare med sig för att få bort honom från posten.

Svenske kaptenen: Spanien oerhört bra utan Raúl

I samband med mötet i februari gav Roland Andersson sin syn på affären.

– Visst har man största respekt för honom. Men Spanien är oerhört bra utan Raúl, det visade de mot oss i Madrid. Han en enorm internationell rutin och är en målgörare i Champions League, men inte lika mycket i landslaget.

En stor skräll i Italien-truppen är istället Getafes mittfältare Ruben De La Red, som för första gången får chansen i A-landslaget.

– Det är en talangfull spelare som växer allt mer. Han kan även användas både offensivt och defensivt, säger Aragones till Marca.

FOTNOT. Preliminärt tas den slutgiltiga EM-truppen ut den 23 maj och i sin uppbyggnad inför mästerskapet ska Spanien även möta Peru och USA.

Följ ämnen i artikeln