Eduardo gjorde comeback efter skräckskadan

avDaniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Arsenals tränare: Det är fantastiska nyheter

Foto: Jamie McDonald
Eduardo tillbaka tio månader efter den svåra skadan.

Det var skadan som hotade karriären.

På tisdagskvällen gjorde Eduardo comeback i Arsenals reservlag.

Han var en stolpträff ifrån att göra mål direkt.

– Det är fantastiska nyheter, säger Arsene Wenger.

Den 23 februari som Birminghams Martin Taylor kapade Eduardo. De övriga spelarnas reaktioner visade direkt att det var allvarligt och bilderna som följde på det bekräftade att skadan var oerhört otäck. Flera brittiska tv-kanaler valde att inte visa bilder från händelsen. Nyheter gjorde gällande att läkarna kanske skulle tvingas amputera Arsenal-stjärnans fot. Nu, tio månader senare är han tillbaka på planen.

– Det är fantastiska nyheter. Självklart är problemet för Eduardo är att även om han spelar en match så måste vi fortfarande få honom tillbaka till tävlingsnivå. Vi vet inte hur mycket tålamod han behöver, men om det behövs tålamod så måste vi ha det, säger Wenger till Arsenals hemsida.

Stolpträff direkt

I dag spelade Eduardo från start när Arsenals reservlag mötte Portsmouths dito. I den 42:a minuten var han oerhört nära att göra mål i sin comeback när han träffade stolpen. Något mål blev det inte och Eduardo byttes ut i halvtid. Ändå är comebacken oväntad med tanke på hur allvarlig skadan var.

– Jag tror fortfarande att vi måste ge honom åtminstone en och en halv månad innan han är tillbaka på den nivå han var på. Men han har en fantastisk fysisk grund att stå på eftersom han har jobbat så otroligt hårt. Jag menar osannolikt hårt. Så han kan mycket väl överraska oss genom att komma tillbaka lite snabbare, säger Wenger.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM