Calderon avgår

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Skandalen fällde honom

Foto: AP

Han fuskade med rösterna.

Nu tvingas Real Madrids president Ramon Calderon avgå.

Men han vägrar erkänna något fusk.

I dag lämnade Real Madrids president Ramon Calderon, 57, sitt uppdrag. Den spanska tidningen Marca avslöjade avgången redan tidigare i dag och på eftermiddagen delgav Calderon själv beslutet.

Calderon bröt ihop när han på presskonferensen läste upp ett sex minuter långt anförande där han nekade till alla anklagelser.

– Jag lämnar min post med rent samvete. Jag svär att jag inte har deltagit i, eller vetat om, det som hände vid mötet, sa Calderon.

Han sa även att han erbjudit sig att lämna sitt åtagande, trots att ledningen bett honom att stanna. I samma andetag anklagade han media för att sakna moral och för ha bedrivit ett korståg mot honom sedan han valdes.

Oegentligheter

Orsaken till att Calderon lämnar sin post är den förtroendeomröstning som han påstås ha riggat för att få igenom sin budget i december förra året. Calderon anklagas för att ha låtit icke-medlemmar rösta, samtidigt som han nekat 200 medlemmar att göra detsamma. Enligt Marca klubbades presidentens budget sedan igenom med 47 rösters övervikt.

Calderon var den som sparkade Fabio Capello trots att Real Madrid vann ligan och oegentligheter har förföljt honom under hans tid som president. När han tog över ordförandeskapet efter Juan Palacio 2006 upptäcktes det att han vunnit eftersom poströsterna inte hade räknats.

Vicente Boluda, vice president, tar tills vidare över efter Calderon.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN