Här bryter Totti foten

FOTBOLL

VM-spel hotat för stjärnan - borta minst två månader

Foto: ITALIEN I CHOCK Anfallsstjärnan i det italienska landslaget och Roma Francesco Totti fick i går bäras ut med en allvarlig skada. Foten fastnade under honom, och vreds. Ännu är det osäkert hur illa skadan är.

Här är bilderna som skakar hela Italien.

Francesco Totti bärs ut på bår - med en bruten fotled.

Nu riskerar landslagets playmaker att missa VM-slutspelet i sommar.

Foto: Minst två månader riskerar Totti att bli borta.

Tolv minuter in i Romas segermatch mot Empoli gick lagkaptenen och Romaikonen in en tuff närkamp med Empolis Richard Vanigli. Smällen blev otäck och resulterade i att Totti blev liggande, vridande i svåra smärtor och senare utburen på bår. Enligt den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport visade den första läkarundersökningen på en fraktur i fotknölen och Totti tvingas nu till minst två månaders rehabilitering.

"Viktigaste spelare"

Italiens förbundskapten Marcello Lippi var under kvällen i kontakt med Romas läkare.

- Han är en av våra viktigaste spelare och det skulle vara ett stort avbräck för oss om han inte kan spela. Men vi räknar med att han är med oss när VM börjar, sa Lippi till Gazzettan efteråt.

Om drygt tre månader börjar VM-slutspelet i Tyskland. Huruvida Totti kan medverka i VM är osäkert. Han opereras i Rom de närmaste dagarna.

Richard Vanigli, som var inblandad i situationen, var bedrövad efteråt.

- Jag är förkrossad och vill be om ursäkt offentligt. Jag kom in sent i situationen men gick på bollen. Mitt samvete är rent men jag mår inte bra.

"Be om ursäkt"

Och han har för avsikt att personligen be storstjärnan om ursäkt.

- Jag har inte pratat med Totti men jag hoppas att jag kan besöka honom och be om ursäkt så snart som möjligt.

Bara några minuter efter att Totti burits ut gjorde Simone Perotta 1-0, ett resultat som stod sig matchen ut. I och med segern, den tionde raka, tangerade Roma rekordsviten som Juventus satte under säsongen 1931-32 och som även tangerats av svensktrion Gren, Nordahl och Liedholm i Milan säsongen 1950-51 och Bologna 1963-64.

Nästa helg har Roma chansen att, som enda lag i Serie A:s 108 åriga historia, vinna elva matcher i följd.

E tt rekord laget får jaga utan sitt främsta vapen - Francesco Totti.

Marcus Leifby

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A