"Stojan" till fotbolls-VM

FOTBOLL

Blir sidekick i SVT:s studio

Här är den stora skrällen i SVT:s VM-trupp - Sladjan "Stojan" Osmanagic tar över Jan Rippes position som sidekick i studion.

- Jag lever och andas fotboll tjugofyra timmar om dygnet, säger Osmanagic.

Sladjan Osmanagic.

SVT:s trupp till sommarens VM innehåller många bekanta och väntade namn som Peter Jihde, Glenn Strömberg och Chris Härenstam.

Den stora överraskningen står Sladjan "Stojan" Osmanagic för som kommer att vara bollplank åt Peter Jihde och experterna Ola Andersson och Anna Pohjanen i studion i Stockholm.

- Jag kommer att ha koll på mycket runt omkring spelet och ge tittarna lite roliga anekdoter och aha-upplevelser, säger han.

Rippe gjorde succé

Under OS i Turin gjorde Jan Rippe, känd från bland annat After Shave, succé som sidekick och OS-ombudsman i studion.

- Skillnaden mellan Sladjan och Jan Rippe är att Rippe var mer en förmedlare, Sladjan har mer expertis, säger Mathias Engstrand, projektledare för SVT:s VM-satsning.

- Han är som ett skönt uppslagsverk, spelar Uganda ska han ha koll på om någon spelare har en mamma som är sjuk.

Fotbollstalkshow

Sladjan Osmanagic har bland annat jobbat med tv-programmen Liga Europa och Fotbollskväll. Han är även programledare i fotbollstalkshowen Väggspel i Fan-tv på internet.

Mest känd är han kanske som karaktären "Stojan" från radioprogrammet Rally.

Och det är inte omöjligt att "Stojan" gör ett gästspel i VM-studion.

- Det beror på om det finns någon efterfrågan bland tittarna. Men jag skulle inte bli förvånad om han dyker upp i samband med Sveriges match mot England, säger Osmanagic.

Till sist, hur går det för Sverige i VM?

- Jag tror och hoppas att Sverige tar sig vidare från gruppen. Chanserna har ökat betydligt nu efter att Rooney gått sönder.

Janna Roosch Haraldsson