England ligger och lurar - de kan faktiskt vinna VM

FOTBOLL

BADEN-BADEN

Fattar inte att jag fortfarande har den där känslan kvar:

England kan gå till VM-final, kanske till och med vinna alltihop.

Det finns inte nån logik alls i det.

Eller också är det just det det gör.

Foto: Sven-Göran Erikssons England är åter i en kvartsfinal i ett mästerskap - och ännu en gång möter han ett lag coachat av Scolari.

Jag kanske är för yrkesskadad av för många hockey-VM där Kanada förlorat mot Mali och Kongo i början av turneringen för att sen sopa hem guldmatchen hur enkelt som helst. Eller bara färskt påmind om det Tre Kronor som äntligen fattade att man vinner ett OS i finalen - inte i gruppspelet.

Men det är nånting med Svennis och hans England som ligger och lurar åt samma lustiga håll...nåt som säger "you"ve aint seen nothing yet" som på en gammal Bachman-Turner Overdrive-skiva, nåt som alltså inbillar mig att det finns ett MYCKET starkare England att visa upp här i Tyskland.

Egentligen är det ju inte ett skit som funkar. Spelet var segt, fantasilöst och förutsägbart långa stunder i den bastuheta duellen med Ecuador, och hade inte Ashley Cole gjort en helt sanslös brandkårsutryckning och styrt undan Carlos Tenorios skott i den

10:e minuten hade Ecuador fått det tidiga ledningsmål laget sökte - och då hade Svennis varit penslad i olja och stekt över öppen eld.

Butcher sågar Beckham

Men lik förbenat:

Efteråt stod Svennis som vanligt i en skotteld av kritiska frågor och såg hur lugn ut som helst, räddad av en David Beckham som på nytt var alldeles värdelös i själva spelet - och kanske också räddad av en slags Ting-el-ing-fé som tycks svinga sitt spö över honom varje gång det krisar på allvar.

Jag satt med det engelska Drevet i bussen mellan Stuttgart och Baden-Baden i natt och jag trodde knappt mina öron. Det lät som England var utslaget. Spelet hade varit värdelöst. Det fanns inget hopp. England var det sämsta lag som nått en kvartsfinal i ett VM.

Terry Butcher, gamle Kapten Blod, satt bredvid mig i ett märkligt tillstånd av ilska, förvåning och segerglädje.

I gårdagens Sunday Mirror hade den gamle landslagsstjärnan totalsågat David Beckam, det var en avrättning som heter duga.

Butcher anser kort och gott att Beckham är en fjolla som inte har i ett engelskt VM-lag att göra, en överreklamerad fotbollsbluff som Svennis inte vågar peta för att en massa småflickor och reklamfirmor då skulle börja gråta.

Synpunkter relativt nära mina egna, måste jag säga.

- Typiskt, sa jag till Terry. Det var väl klart att Beckham skulle bli matchhjälte efter din artikel.

- Ja, det var ju givet. Så är det alltid. Men jag står för varenda ord jag skrev. Becks hade ett enda jävla rätt på hela matchen, ett enda rätt. Annars var han som vanligt - totalt värdelös. Jag vidhåller att Sven måste peta honom om England ska gå vidare. Dessutom måste han ändra tillbaka till 4-2-2-systemet.

England riktigt stabilt

Här fick Kapten Blod mothugg av mig.

Jag tycker nog England såg ganska stabilt ut med sitt 4-1-4-1-system, särskilt i andra halvlek. Och särskilt då med en Wayne Rooney som

ensam på topp alltmer förvandlades till en enmansarmé - stångandes, dribblandes, löpandes som en

galning i värmen...mannens sista

halvtimme var bland det värsta jag sett på den här nivån. Och han

som inte skulle hålla i 90 minuter? Ha!

Hur Svennis kunnat få kritik för den matchningen begriper jag inte. Med Rooney däruppe har England massor av offensiva alternativ, särskilt om Frank Lampard också börjar fatta hur han ska agera i det här systemet. Steven Gerrard har mycket lättare att samarbeta med Rooney.

Det var heller inte dumt med Michael Carrick som defensiv mittfältare. Jag tror Svennis kommer att satsa stenhårt på detta system under resten av VM. Även om det troligen blir Owen Hargreaves (mycket bra i går) som tar Carricks roll mot Portugal. Då är nämligen Gary Neville tillbaka som högerback.

Svennis fick drevet att skratta

Efter matchen sprang jag som en svettig dvärgflodhäst mellan presskonferensen och den mixade zonen, Mixed Grill, och hamnade till slut i de engelska krönikörernas slutna frågestund med Svennis.

Svennis fick slå ganska vilt i från sig, men alltihop slutade i ett gapskratt när en bekymrad Mr Bison la huvudet på sned och försökte sammanfatta:

- Sven, vad du försöker säga här är alltså att vi måste försöka lita på dig?

- Ja, ni har banne mig inget annat val, sa Svennis.

Peter Wennman