”En storm i ett vattenglas”

FOTBOLL

Aftonbladets nätläsare tror att bråket är bra för laget

Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg hade en "hetsig" diskussion i omklädnings-rummet efter Sveriges match mot Trinidad & Tobago.

Bara bra att de visar känslor, tycker aftonbladet.se:s läsare. Media överdriver betydelsen av bråket.

Foto: I stormens öga Fredrik Ljungberg fick svara på många frågor om den påstådda "konflikten" med Olof Mellberg på måndagens presskonferens.

”Det är väl helt fantastiskt underbart att även fotbollsspelare är människor och har känslor och temperament som alla oss andra dödliga” skriver Pär.

”Jag tycker att media har förstorat upp detta nåt så grymt..det är väl bra att spelarna inte är nöjda med 0-0 mot T&T som Lars Lagerbäck” tyckte Oskar Andersson.

”Storm i vattenglas. Bara bra att dom olika åsikterna i laget kom fram” skriver Ferenc Puskas.

”Sandlådementalitet”

Många verkar däremot oroliga över att den hårda ordväxlingen kan skapa oro i laget. Några skyller allt på mediernas bevakning, andra på att laget innehåller för många "divor”.

”Sandlåde mentalitet. Trodde dessa grabbar var lite mer mogna än hålla på att bråka för ngt som börja för 4 år sen” menar Joakim Qvarnström.

”Kan det bero på att fotbollslandslaget, till stor del, innehåller en massa överbetalda "snorungar" som bara har ett för ögonen - sitt eget enorma ego” skriver signaturen Zamora.

”En Quisling”

Ett problem är också att någon har läckt information till medierna.

”Det är inte själva "bråket" som jag tror är grejen! Det är att någon har gett ut information som SKA stanna inom laget, att deras "bråk" lämnat omklädningsrummet!” skriver Maria i Falun.

”Läckan är en "Quisling" som förstör för Sverige i VM!” tycker Rainhold i Eksjö.

”Man behöver väl inte vara en Einstein för att begripa att det är någon på bänken som läcker, en som inte får spela från start” menar Harald Fris.

Ljungberg vs Mellberg

I Eftersnack ville också många ta ställning i bråket mellan Freddie och lagkaptenen.

”Ljungberg borde bli orienterare. Han springer och springer men det blir som inget. Klart Mellberg blir arg på honom” tyckte signaturen ”ajjabajja”. ”Mellberg spelar bra i backlinjen, det är bara Ljungberg som inte klarar av sin uppgift” instämde Alfons.

”Mellbergs ballonger håller inte! Jag förstår Ljungbergs frustation” menade däremot Ola Svensson. ”Den enda back i detta VM som skulle komma på tanken att konstant skicka iväg chansballonger mot en B-nation är Mellberg..klart Ljungberg är grinig” tyckte Dan Fred.

Sandra Wejbro