Fotboll

Lagerbäck & Lagrell oense om media

FOTBOLL

GÖTEBORG

Sveriges två mäktigaste fotbollspersonligheter har skilda uppfattningar om pressens bevakning av landslaget.

- Det är som media alltid försöker hitta något, säger Lasse Lagerbäck.

- Vi har all anledning att vara nöjda med mediabevakningen, säger Lars-Åke Lagrell.

Det var ofrånkomligt - det var lite fotboll, men allra mest handlade herrlandslagets första presskonferens inför VM-kvalet mot Malta på lördag om Zlatan Ibrahimovic, 23.

När huvudpersonen själv inte var närvarande svarade istället förbundskaptenen Lasse Lagerbäck öppenhjärtigt på frågor om de senaste dagarnas turbulens kring Juventusstjärnan från 20-talet reportrar på spelarhotellet i Göteborg i går eftermiddag.

Tonen från Lagerbäck var lugn, men anklagelsen grov:

- Jag tycker - och detta är mina åsikter - att man verkar hitta sådana här grejer, att det blir populärt när det drar ihop sig till landslagsamling.

"Mycket stämmer inte"

- Det är som media alltid försöker hitta något. Det brukar alltid, eller ofta ska jag säga för att vara mer korrekt, dyka upp någonting, säger Lagerbäck.

Förbundskaptenen hade dock svårt att svara på vem som skapar uppmärksamheten runt Ibrahimovic - Zlatan själv eller media?

- Det är en bra fråga, det är svårt att säga. Jag tycker att det har skapats mycket kring honom som inte stämmer med verkligheten, säger Lasse Lagerbäck.

Kritiken från förbundskaptenen delas inte av flera av spelarna i landslaget eller fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

- Vi har all anledning att vara nöjda med den mediabevakning som ges svensk fotboll, säger Lagrell.

Han stör sig på helt andra saker än de som Lagerbäck lyft fram.

- Jag kan bli lite tillfälligt störd när felaktiga uppgifter om vad damlandslaget ekonomiskt får vid en EM-vinst eller vilka belopp som finns i vårt tv-avtal slängs ut" men totalt är det inga problem att hetsa upp sig över, säger Lars-Åke Lagrell.

"Mer professionellt"

Flera av de landslagsspelare som pressen fick möjlighet att prata med i går kände sympati med Zlatan men de hade svårt att dela Lasse Lagerbäcks fräna kritik.

- Det står nästan något om Zlatan varje dag och det kan vara jobbigt för honom. Men jag tycker inte att vi har några stora problem med media. Jag kan jämföra med England och hur oprofessionella dom är där, säger Anders Svensson.

- Det är mer professionellt i Sverige. Man jobbar och har ganska bra kontakt med varandra.

Uppfattningen delas av målvakten Andreas Isaksson.

Vad tycker du om medias bevakning av landslaget som helhet?

- Jag har inget att klaga på. Jag tycker att bevakningen är helt okej. Det kan väl hända att en och annan grej inte stämmer helt, men det är inget som jag hängt upp mig på, säger Andreas Isaksson.

Michael Wagner, Robert Laul, Petra Thorén

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!