Artikeln som skakade om landslaget

FOTBOLL

"Det har skapat irritation"

I går avslöjade Sportbladet hur landslaget tränat på en frisparksvariant med den nya offsideregeln.

En artikel som minskade landslagets chanser i VM, enligt Lars Lagerbäck.

- Vi får ta om allting igen med våra fasta situationer och det känns definitivt inte roligt, säger förbundskaptenen.

Foto: Sportbladet avslöjande i går gjorde förbundskaptenen Lars Lagerbäck upprörd.

Sportbladets artikel i går beskrev hur landslaget på, den för media, stängda delen av träningen tränat på en frisparksvariant där man utnyttjade den nya offsidetolkningen.

"Det känns bittert"

Artikeln fick Lars Lagerbäck att i går inleda presskonferensen efter Chilematchen med att gå till attack mot Sportbladet.

- Det är väldigt bittert att se en sån artikel i en tidning när vi försöker stänga en träning. Jag tycker inte att det är att visa respekt för varandra. Jag tycker dessutom att vi lever i en demokrati. Vi behöver inte hermetiskt tillslutet med 100 vakter och såna här saker, sa Lagerbäck.

- Det har minst sagt skapat en irritation i gruppen. Sånt här minskar definitivt våra chanser inför ett VM. Vi får ta om allting igen med våra fasta situationer och det känns definitivt inte roligt. Såklart så är vi störda.

Spelarna fick därefter frågor om artikeln och träningen. Olof Mellberg kände inte till artikeln innan han fick frågan i går och tyckte inte att det var så allvarligt.

- Det kändes inte som att träningen var så stängd. Det var ganska mycket folk och stadion är ganska öppen, sa Olof Mellberg.

Tobias Linderoth fick frågan om det stämmer att det skapat irritation i gruppen.

- Nej, det är inget jag tänkt på. Jag har inte läst det så jag har ingen aning.

Erik Edman tyckte att det var onödigt:

- Att avslöja fasta situationer är knappast att hjälpa Sverige.

En stängd träning på en arena som Stockholm stadion är väl lite som att ha hembränningsapparaten i garaget och glömma stänga dörren?

- Om vi vill bjuda på hembränt så kanske vi inte ska avslöja vem det var som gjorde det. Det är lite så. Det finns ingen anledning för er att läcka detta. Jag tycker att det är lite svagt, säger Edman.

Läs också:

Johan Flinck, Stefan Holm