Zlatans jakt på VM-form

FOTBOLL

Pressen ökar: "Vissa är inte träningsmänniskor"

BREMEN

Bara två träningar kvar.

Då börjar Zlatan Ibrahimovic bli frustrerad över att formsvackan inte ger med sig.

Sportbladet detaljgranskade Zlatans träning i går - och nu medger förbundskaptenen att Zlatan inte är hundraprocentig.

- Vissa spelare är inte riktiga träningsmänniskor, säger Roland Andersson.

Foto: Egna övningar Zlatan fortsätter att köra extraträning. Medan lagkamraterna stretchar skjuter Zlatan halvvolley från 30 meter.

Det har varit det stora samtalsämnet under VM-förberedelserna i Tyskland - varför hittar Zlatan Ibrahimovic inte formen?

I går gjorde han ett nytt svagt träningspass och efteråt fick förbundskaptenerna svara på frågor om Zlatan är frustrerad.

Zlatan sparkade ilsket bort bollar efter missade avslut och tog "Chippen" i örat sedan denne inte passat.

- När du har bollen så långt bak i banan måste du spela tidigare och snabbare, sa Zlatan till "Chippen" efter träningen, enligt Sveriges Radio.

Inte "hundraprocentig"

Assisterande förbundskapten Roland Andersson håller dock inte med om att Zlatans formsvacka är på väg att gå över i frustration.

- Nä, det tycker jag inte. Jag har sällan sett honom så här harmonisk, säger Roland Andersson.

Däremot menar Andersson att Zlatan inte är "hundraprocentig" just nu.

- Men det är ju Zlatan aldrig när det gäller avslut på träningar. Jag tycker han är bättre än han har varit tidigare. Vissa spelare är inte riktiga träningsmänniskor, vi har kanske en tradition i svensk fotboll att man ska träna på samma nivå som man spelar matcher. Men det viktiga är hur man kommer ut till match, säger Andersson.

Roland Andersson höll i en övning där Zlatan, Henke Larsson och Johan Elmander tränade avslut. Från helt fritt läge gjorde Zlatan mål på tolv av 23 skott.

- Men man måste få chansen att testa lite nya saker när man tränar avslut. Och jag tycker att han visade ganska bra precision ändå, säger Andersson.

En förklaring till att Zlatan inte får ut allt sitt fotbollskunnande kan vara att pressen ökar allt mer inför premiären.

- Det börjar kännas, ett VM-slutspel är ju stort. Anspänningen börjar stiga, säger Roland Andersson.

Lasse är nöjd

Förbundskapten Lasse Lagerbäck var nöjd med Zlatans träningspass.

- Jag såg inte den del som Roland hade hand om, men i den defensiva övningen gjorde han sitt jobb och det var den huvudsakliga övningen på den här träningen. Tittar man på det fria spelet i slutet samarbetade han bra med de andra. Han gjorde ett eller två mål tillsammans med Henrik (Larsson). Jag tycker det var ganska bra.

Finns det någonting i hans form som oroar dig?

- Nej.

En del fans och experter hemma är oroliga för hans form. Vad kan du säga om det?

- Om de hade sett träningen, gissar jag att de skulle ha samma uppfattning som jag, att han är ganska okej, säger Lasse Lagerbäck.

Så tränade han - minut för minut

Robert Laul