Zlatan utvisad efter storbråk

FOTBOLL

Nordahl om den svenske stjärnans bråk: Idiotiskt

Foto: Zlatan Ibrahimovic blev utvisad i kvällens cupmatch mot Roma efter att ha bråkat med Oliver Dacourt.

Så har det hänt igen.

Zlatan Ibrahimovic blev i kvällens cupmöte mot Roma utvisad efter ett storbråk.

Efter en ful kapning av Pavel Nedved på Romas Francesco Totti sköt Zlatan bollen på en liggande Totti.

Då bröt bråket ut. Zlatan tog tag om Romaspelaren Oliver Dacourts nacke som svarade med att trycka upp handen i ansiktet på Zlatan.

Allt slutade med att båda bråkmakarna visades ut.

– Helt idiotiskt. Han gör inte bra reklam för Sverige och sig själv, kommenterade Viasats expertkommentator Thomas Nordahl händelsen.

Bråket var omfattande och Romas tränare var inne på plan för att lugna sina spelare.

Stämningen mellan klubbarna är hätsk och spelet har varit strundtals brutalt.

För Zlatan, som tidigare i veckan har varit i händelsernas centrum efter ett bråk med lagkompisen Zebina på träning, varade matchen bara i 18 minuter.

Strulstämpel

Istället för att bevisa för Fabio Capello, Juventus och hela fotbollsvärlden att det finns mer än bråk i Zlatans liv, spädde anfallaren bara på sin stämpel som strulig.

– Han ska väl skydda sin lagkamrat men jag förstår inte vad han ska där och göra. Situationen var ju över och Nedved hade gått därifrån. Så dumt, sa Nordahl vidare.

– Jag tror att han kommer bli bötfälld för det här. Det enda han kan göra nu är är att erkänna att han har gjort fel. Ska han bli värlens bäste som han säger, måste han tåla att bli provocerad, avslutade Nordahl.

Juventus vann matchen med 1-0 efter straffmål av Adrian Mutu i början av andra halvlek men Roma tog sig vidare efter 3-3 sammanlagt och fördel av bortamål.

Daniel Lagerqvist

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A