”Guardiola lämnar Bayern efter bråk”

Publicerad:

FOTBOLL

Uppgifter: Spricka mellan klubbledningen och Guardiola

Foto: TT

Pep Guardiola lämnar Bayern München.

Nu kommer uppgifter om att Guardiola lämnar efter en spricka mellan honom och både spelare och personer i klubbledningen.

– Guardiola är ett taktikfreak, men i den mänskliga relationen har han inte kunnat hantera laget, säger klubbikonen Ottmar Hitzfeld.

I sin självbiografi ”Jag är Zlatan Ibrahimović” gick den svenske anfallsstjärnan till hårt angrepp mot Pep Guardiola för dennes sätt att inte kunna hantera den personliga kommunikationen. Ibrahimovic kallade sin tidigare tränare i Barcelona för ”ingen man” och ”ryggradslös fegis”.

I bråk efter utebliven högerback

Nu kommer uppgifter från tyska Bild om att fler haft problem med Guardiolas personlighet – vilket till slut ledde till att Guardiolas beslutade sig för att lämna efter säsongen.

Tidningen skriver att Bayern-tränaren hamnade i bråk med klubbledningen efter att under sommaren bett om en högerback, men i stället värvade klubbledningen in Juventusmittfältaren Arturo Vidal.

”Det betydde att hans kapten Philipp Lahm, som han skolat om till mittfältare, var tvungen att återgå till sin position som högerback. Under ett möte med ordförande Karl-Heinz Rummenigge sa Guardiola: Det här känns som ett slag i ansiktet på mig”, skriver Bild.

”Fick inte spelarna han behövde”

Vidal har hamnat i kläm hos Guardiola och uteblivna värvningar som Luis Suarez, Kevin De Bruyne och Marco Verratti ska också ha lett till att spanjoren bestämde sig för att lämna.

”Guardiola fick inte de spelare som han behövde för sin filosofi. Spanjoren klagade på lagets utveckling och kunde inte förstå att Bayern spenderade mindre än de andra europeiska storklubbarna med tanke på de höga kraven.”

Kritiseras av klubbikon

Samtidigt har den förre Bayern München-tränaren, och alltjämt en ikon i klubben, Ottmar Hitzfeld gått till kraftig attack mot spanjoren i en intervju med schweiziska Blick.

– Guardiola fokuserar bara på taktik. Han är ett taktikfreak som dag och natt tänker på spelsituationer. Men i den mänskliga relationen har han inte kunnat hantera laget, säger Hitzfeld.

Den förre Bayern-tränaren har fortfarande god insyn i klubben och kontakt med klubbens ordförande Karl-Heinz Rummenigge.

– Guardiola har nästan inga möten med spelarna och ledarna och det är inte bra. Framför allt inte när han ska agera som företrädare för hela klubben, säger Hitzfeld.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.