Allsvenskan 2015

Blåvitt tvekar kring Elmander

Av: 

Michael Wagner

IFK Göteborg erbjuds att värva Johan Elmander - men klubben tvekar.

FOTBOLL

GÖTEBORG. IFK Göteborg jagar en anfallare för att fylla luckan efter Lasse Vibe.

Men Blåvitt tvekar kring att värva Johan Elmander, 34, trots att möjligheten nu finns att få hem landslagsmannen från Bröndby, erfar Sportbladet.

Sedan fjolårets allsvenske skyttekung Lasse Vibe nyligen försvann till engelska Championshiplaget Brentford har det spekulerats i olika namn som ersättare för dansken.

Flera alternativ för dyra

Men det ser varken ut att bli Granadas Daniel Larsson, IFK Norrköpings Emir Kujovic eller sydafrikanen Kermit Erasmus, Orlando Pirates som troligen alla är för dyra att lösa.

Däremot har IFK Göteborg, enligt danska uppgifter till Sportbladet, nu möjligheten att få loss Johan Elmander från Bröndby.

De danska källorna uppger att Bröndby, som öppnat svagt i ligaspelet, behöver frigöra pengar i budgeten för att värva in nya spelare. Bröndby är därför villiga att släppa Elmander, som har ett år kvar på avtalet, i förtid.

Turkiskt och svenskt intresse

En klubb i turkiska andradivisionen, Göztepe, och IFK Göteborg, som redan ville värva Elmander såväl i januari som under sommarfönstret 2014, har visat intresse.

Men enligt Sportbladets källor tvekar IFK Göteborg kring att försöka genomföra en värvning av den meriterade anfallaren, bland annat på grund av Johan Elmanders skadehistorik under det senaste året.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren är förtegen om uppgifterna:

"Intressant spelare"

– Vi ska ha in en fjärde anfallare i truppen, det är ingen hemlighet och jag hoppas få klart med det under den här veckan.

– Elmander är en intressant spelare, något mer vill jag inte kommentera i dagsläget.

Johan Elmander har spelat i åtta matcher för Bröndby under den nyligen inledda säsongen varav fem från start och har svarat för tre mål.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Johan Elmander

Lasse Vibe

IFK Göteborg

Daniel Larsson

IFK Norrköping