Klart: Här är Bajens dubbla nyförvärv

Uppdaterad 2015-07-08 | Publicerad 2015-07-07

Hammarby har nio raka utan vinst. Är det här räddningen?

Två nya spelare presenterades på tisdagen: anfallaren Imad khalili, 28, samt mittbacken Richard Magyar, 24.

– Förhoppningsvis kan jag bidra med lite fart och fläkt – och lite mål, säger Khalili.

Imad Khalili gjorde det första målet någonsin på Tele2 samma år som han vann skytteligan, 2013.

Nu får han arenan som hemmaplan. Och säger att han har hittat tillbaka till den formen han hade som skyttekung.

– Nu senast i Abu Dhabi gick det som bäst. Jag var bättre än när jag var i allsvenskan, säger Khalili.

Många mål?

– Det blev ett par baljor. Sett till antalet spelminuter var det jäkligt bra. Men nu är det viktiga att jobba upp konditionen, säger han.

Tiden i Abu Dhabi var hans tredje lag på ett och ett halvt år. Khalili gick till Saudiarabien på lån från Helsingborg 2014, och därifrån till Kina och Sven-Göran Erikssons  Shanghai SIPG – som köpte ut anfallaren i vintras.

Kontrakt i fyra och ett halvt år

Han ser lättad och glad ut i klubbhuset på Årsta ip.

Nu får han arbetsro i Hammarby i fyra och ett halvt år. Kanske.

– Det är skönt. Jag tror att det kan vara både för mig och för klubben. Sen vill man ju göra det så bra som möjligt och kommer det ett bra bud så får man ta ställning till det.

Hur har tiden utomlands varit?

– Det har varit fantastiskt. Speciellt senast i Abu Dhabi som nog var det bästa för mig fotbollsmässigt.

Och hur är fotbollen där?

–Jätteannorlunda. I Abu Dhabi var det mycket att hålla i bollen för att det är jättevarmt. I Kina ville de att jag skulle vara mycket längre ner och hämta boll, medan jag gillar att vara nära målet.

När Hammarby tog kontakt med anfallaren var han först tveksam till att återvända hem. Men sju tränare på ett och ett halvt år var ett par för mycket – och att komma hem och börja om lockade.

Varför Hammarby?

– Jag tycker att Hammarby är en klubb som är på väg uppåt och jag gillar spelidén och Nanne, staden och fansen, säger Khalili.

Ledartyp förstärker försvaret

Som förstärkning i det bakre ledet presenterades Halmstads förre mittback Richard Magyar. 24-åringen lämnade i vintras Halmstad för proffslivet. Som inte riktigt blev som han hoppats.

– Nej, det ska man inte sticka under stolen med. Klart att man hade velat vara utomlands och gjort succé i 20 år om man hade fått välja. Men det här är ett fantastiskt alternativ, att få starta om och verkligen få känna sig delaktig i ett lag, säger Magyar.

Hans schweiziska lag, Aarau, klarade sig inte kvar i högstaligan när säsongen var slut. Men tack vare en klausul kunde Magyar då lämna gratis. Hammarby tog snabbt kontakt.

– Det var smickrande och jag fick smälta det. Ju mer jag tänkte på det desto bättre kändes det.

Magyar beskrivs av sportchefen Mats Jingblad som en ledartyp som kan bidra med mycket i omklädningsrummet.

– Jag är nog bara en ganska laid back kille som bryr mig mycket om mina lagkamrater både på och utanför planen, men det är många som uppskattar det, säger Magyar.

Med Khalili och Magyar har Hammarby nu rott i hamn tre bosmanvärvningar sedan klubben tidigare hämtat in kontaktslöse målvakten Ögmundur Kristinsson.

Båda är spelklara den 15 juli.

Följ ämnen i artikeln